ΕΛΛΑΔΑ

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προειδοποιεί: Θα το κάνουμε όπως το 2014

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προειδοποιεί: Θα το κάνουμε όπως το 2014
ICONPRESS/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ/Eurokinissi

Η Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού της ΔΕΗ αποστέλλει αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και προειδοποιεί για μαζικές κινητοποιήσεις. Όλα αυτά με φόντο τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς για την πώληση της.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ KHE, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε – δείχνοντας προς την κυβέρνηση – πως «δεν μπόρεσαν να αντέξουν στις πιέσεις των δανειστών...» και τόνισε:

«Πάμε για πώληση μονάδων, παρόλο που ο κ. Σταθάκης λέει ότι σε αυτή τη φάση δέχονται οι πιστωτές να μείνουν πίσω τα υδροηλεκτρικά».

Παράλληλα ο κ. Αδαμίδης κατηγόρησε τον ίδιο τον πρωθυπουργό για αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων, οι οποίες – σύμφωνα με τον ίδιο – κινούνταν σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και υπόσχονταν διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

«Μιλάμε για πώληση όχι της μικρής ΔΕΗ, άλλα της μισής ΔΕΗ» ανάφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως «η ΔΕΗ δεν έχει ανάγκη από καμία πώληση. Θα είναι η καταστροφή των καταναλωτών γιατί αν έχουμε ολιγοπώλιο στην ενέργεια με την ΔΕΗ αποδεκατισμένη θα έχουμε αύξηση των τιμολογίων».

Απευθυνόμενος προς του εργαζομένους της επιχείρησης ζήτησε να επαναληφθούν οι μαζικές κινητοποιήσεις του 2014, όταν και η τότε κυβέρνηση αναγκάστηκε να τους κάνει επιστράτευση για να σταματήσουν την απεργία.

Υπενθυμίζουμε πως το 2014 οι κινητοποιήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα μαζικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. «Όταν μπαίνουν οι εργαζόμενοι σε κινητοποιήσεις προφανώς θα λείψει και ενέργεια από το σύστημα» προειδοποίησε ο κ. Αδαμίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ