ΕΛΛΑΔΑ

«Έκπληξη» υπ. Δικαιοσύνης για τις στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων

«Έκπληξη» υπ. Δικαιοσύνης για τις στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την «έκπληξη» του εκφράζει το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την πρόθεση των δικαστικών υπαλλήλων να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις προσωπικού.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Εφετείο Αθηνών θα πραγματοποιήσουν δίωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας (9 π.μ.-11 π.μ.) από 3-7 Απριλίου 2017, ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός ότι η σχετική απόφαση ελήφθη σε μια περίοδο κατά την οποία:

α) ήδη 305 υπάλληλοι έχουν τοποθετηθεί από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998 στα δικαστήρια της χώρας

β) ήδη έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 404 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

γ) ήδη έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 135 υπαλλήλους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του κλάδου Πληροφορικής

δ) επίκειται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 186 Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης».

Ακόμη, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «με την ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών πρόσληψης θα έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των δικαστηρίων κατά 80%».

Τέλος το υπουργείο Δικαιοσύνης υπενθυμίζει ότι «οι μετακινήσεις προσωπικού (αποστάσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις κ.λπ.) εντός των δικαστικών υπηρεσιών διενεργούνται κατόπιν εκτίμησης των αρμόδιων δικαστικών (υπηρεσιακών) συμβουλίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ