ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρίες στην Ερμού για τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή (pics)

Διαμαρτυρίες στην Ερμού για τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή (pics)
CNN GREECE

Στο γνωστό σύνθημα «Ποτέ την Κυριακή», προστέθηκαν νέα συνθήματα στα πανό που αναρτήθηκαν από τους εργαζόμενους στις εισόδους γνωστών αλυσίδων ένδυσης, στην οδό Ερμού. Σύλλογοι εργαζομένων σε φροντιστήρια, σύλλογοι υπαλλήλων βιβλίου και χάρτου και μέλη συλλόγων υπαλλήλων συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και διαμαρτυρήθηκαν για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Ποτέ την Κυριακή. Όχι άλλο βήμα πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα» γράφει ένα πανό αναρτημένο ψηλά από την μία ως την άλλη άκρη της Ερμού.

3

«Ούτε 52, ούτε 8 Κυριακές κανένα μαγαζί την Κυριακή ανοιχτοί», «Δεν δουλεύουμε», «Δεν ψωνίζουμε», έγραψαν οι υπάλληλοι στα φροντιστήρια και έφραξαν την είσοδο γνωστού καταστήματος.

4

«Λάστιχο μας έκαναν όλη τη ζωή» έγραψαν οι σύλλογοι υπαλλήλων βιβλίου και χάρτου.

5

Κύριο αίτημα των εργαζομένων οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, «ενάντια στις ατομικές συμβάσεις και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς»

2

Σημειώνεται ότι τα καταστήματ την Κυριακή 9/4,Κυριακή των Βαΐων είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ