ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί Εφετείο: Παράνομο το όπλο - Δεν αποκαλύπτει που το βρήκε

Πυροβολισμοί Εφετείο: Παράνομο το όπλο - Δεν αποκαλύπτει που το βρήκε
Η είσοδος του Εφετείου Αθηνών ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/EUROKINISSI

Ο «πιστολέρο» του Εφετείου Αθηνών, ο οποίος πυροβόλησε τον αέρα κατά την διάρκεια δηλώσεων του στους δημοσιογράφους για την νέα αναβολή στην δίκη του συγγενή του, Μάριου Παπαγεωργίου, δεν είχε άδεια για το όπλο που χρησιμοποίησε, ούτε για τα φυσίγια.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο άντρας, που κρατείται, αρνείται να αποκαλύψει στις Αρχές την προέλευση του όπλου του.

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της κατάθεσης του, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στο βίαιο ξέσπασμα.

«Ήθελα να φοβήσω τους δολοφόνους»

«Ήθελα να φοβίσω αυτούς που δολοφόνησαν τον Μάριο, ώστε να αποκαλύψουν, επιτέλους, πού τον έχουν θάψει. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο πυροβόλησα στον αέρα», είπε ο δράστης στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως αποκαλύπτει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος δεν μπορεί να βρει το πτώμα του παιδιού «γιατί έχουμε μπλέξει με λαμόγια».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του πρακτορείου ειδήσεων, ο δράστης είπε ότι «αυτοί οι πυροβολισμοί ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα αναβολή της δίκης» αυτής της πολύκροτης υπόθεσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κατάθεση δύο γυναικών, που είναι ξαδέλφες του δράστη, δεν οπλοφορούσε μέσα στο δικαστήριο, αλλά μόνο έξω από αυτό. Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες είπαν, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς:

«Όταν έμπαινε στην αίθουσα ο ξάδελφος μάς έδινε ένα τσαντάκι, που δεν γνωρίζαμε τι περιείχε, ενώ όταν έβγαινε έξω του το ξαναδίναμε. Δεν γνωρίζαμε ότι είχε όπλο».

Το χρονικό

Αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για νέα διακοπή της δίκης ο συγγενής του έβγαλε ένα πιστόλι – και ενώ μιλούσε στους δημοσιογράφους – ξεκίνησε να πυροβολεί στον αέρα.

Ο δράστης, μετά τους πυροβολισμούς, άρχισε να κατεβαίνει τα σκαλοπάτια της εισόδου του Εφετείου, ενώ αμέσως μετά ακινητοποιήθηκε ταχύτατα από αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι, αφού τον έριξαν στο έδαφος, του πήραν το όπλο και του πέρασαν χειροπέδες.

Από τους πυροβολισμούς, που ήταν στον αέρα, δεν τραυματίστηκε κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ