ΕΛΛΑΔΑ

Αργουλιδές Χανίων: Η τελευταία κατοικία του Κ. Μητσοτάκη δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα

Αργουλιδές Χανίων: Η τελευταία κατοικία του Κ. Μητσοτάκη δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα
eurokinissi

Η κρητική γη, η γη που τον γέννησε, ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί για πάντα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών, θα οδηγηθεί σήμερα στην τελευταία του κατοικία, στον Αργουλιδέ Χανίων, δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα, η οποία αναπαύεται εκεί από το 2012.

Το μικρό καταπράσινο κοιμητήριο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων, με θέα όλο τον κόλπο της Σούδας και σε μικρή απόσταση από τους τάφους των Βενιζέλων, είναι ο τόπος που επέλεξε, πριν από πολλά χρόνια, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, να γίνει η τελευταία κατοικία του ίδιου και της συζύγου του.

Η επιλογή του σημείου κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, καθώς εκτός από το προνομιακό τοπίο, εκεί, χωμένο μέσα στα βράχια, βρισκόταν ένα μικρό εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να «υιοθετήσει» τιμώντας την μητέρα του, Σταυρούλα Πλουμιδάκη-Μητσοτάκη.

Αν και είναι άγνωστο το πότε ακριβώς πήρε την απόφαση για την κατασκευή δυο τάφων στο συγκεκριμένο κοιμητήριο, την ανακοίνωσε στην οικογένειά του πριν από σχεδόν 15 χρόνια κι έκτοτε ανέλαβε τη φροντίδα του χώρου, σχεδιάζοντας και επιβλέποντας στενά τις εργασίες ανάπλασης.

tafosmitsotaki4


Πηγή: Flashnews

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σήμερα θα «σμίξει» ξανά με την αγαπημένη του σύζυγο, με την οποία τους χώρισε ο θάνατος πριν από πέντε χρόνια, καθώς στις 5 το απόγευμα πρόκειται να ταφεί δίπλα της.

1417515


Πηγή:(ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου)

Θα προηγηθεί τρισάγιο στη μνήμη του, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 το μεσημέρι, στην Αγία Μαγδαληνή, στη Χαλέπα, όπου βρίσκεται η σορός του από χθες το βράδυ, οπότε και έφθασε στα Χανιά με C-130.

180519091


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Το μεταγωγικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Χανίων λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης, λίγο μετά την εξόδιο ακολουθία που εψάλει στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, σε κλίμα συγκίνησης.

Το φέρετρο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, υποδέχθηκαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης αλλά και γυναίκες ντυμένες με την πένθιμη ενδυμασία των Σφακίων. Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μεταφέρθηκε στην Αγία Μαγδαληνή στη Χαλέπα, όπου έγινε δεκτή με τιμές από αγήματα του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας, σε μια τελετή την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου που συνέρρευσε για να πει το «ύστατο χαίρε» σε έναν μεγάλο Κρητικό, έναν σπουδαίο Χανιώτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τις αδερφές του Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, τα εγγόνια του εκλιπόντος, όλοι οι κοντινοί συγγενείς, οι στενοί συνεργάτες, φίλοι και γείτονες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον συνόδευσαν μέχρι το εσωτερικό του ναού.

4148216

Πλήθος κόσμου περιμένει υπομονετικά για να πει το τελευταίο "αντίο" στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη/Πηγή:Eurokinissi

Από χθες η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, με χιλιάδες κόσμου να αποτίουν φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό, που όχι μόνο δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο που τον γέννησε, αλλά φρόντιζε πάντα να επιστρέφει σε αυτόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ