Απέσπασαν 25.000 ευρώ από πρόσφυγες δίνοντάς τους ψεύτικες ελπίδες
Για ληστεία και απάτη κατά συναυτουργία, κατηγορούνται τρεις Έλληνες και δύο υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι – σύμφωνα με την αστυνομία – απέσπασαν 25.000 περίπου από τρεις πρόσφυγες με την υπόσχεση ότι θα τους διευκολύνουν να φύγουν από την Ελλάδα και να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού.
Τον περασμένο Φεβρουάριο οι δράστες κατηγορούνται ότι ήρθαν σε επαφή με δύο Σύρους και έναν Ιρακινό και τους υποσχέθηκαν ότι αν συγκέντρωναν το παραπάνω χρηματικό ποσό (για την ακρίβεια 25.500 ευρώ) θα μετέφεραν τους ίδιους και τις οικογένειές τους με ασφάλεια στο εξωτερικό.
Τελικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως κατήγγειλε στο τμήμα Ασφαλείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης ένα από τα θύματα της υπόθεσης, οι δράστες του απέσπασαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει οι τρεις οικογένειες και εξαφανίστηκαν.
Σύγκρουση τρένου υψηλής ταχύτητας με φορτηγό στη Γαλλία: Νεκρός ο οδηγός - Πάνω από 20 τραυματίες
11:41
Μεταφορικό ισοδύναμο: Ξεκίνησε η καταβολή 22,6 εκατ. ευρώ προς κατοίκους των νησιών
11:34
Σύλληψη εφοριακών στη Θεσσαλονίκη: Οι Αρχές παρακολουθούσαν για μήνες τα τηλέφωνά τους (vid)
11:30
Liveblog: «Οι Ιρανοί έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους στον πόλεμο» λέει ο Πεζεσκιάν - Μπαράζ ισραηλινών επιθέσεων σε πετροχημικές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη
11:28