ΑΠΟΨΕΙΣ

Ταξικοί αντίπαλοι του εαυτού τους….

Ταξικοί αντίπαλοι του εαυτού τους….

Παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις των υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της πενθήμερης συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2017 στη Βουλή, θα μπορούσε να βγάλει κανείς τα εξής συμπεράσματα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Οι βουλευτές του αναμασούν την ίδια καραμέλα της προπαγάνδας, φτιαγμένη στα μέτρα του αφηγήματος Τσίπρα περί σκληρής διαπραγμάτευσης. Την ώρα που εφαρμόζουν τα πιο σκληρά, άδικα και αντικοινωνικά μέτρα καταγγέλλουν τη Νέα Δημοκρατία για νεοφιλελευθερισμό. Βουλευτές που από τη μία πλευρά επικροτούν με την ψήφο τους αδιέξοδα μέτρα και από την άλλη, καλούν τους πολίτες να διαδηλώσουν εναντίον της πολιτικής που οι ίδιοι εφαρμόζουν. Ναι καλά καταλάβατε λειτουργούν ως ταξικοί αντίπαλοι του εαυτού τους. Μέχρι εκεί μπορεί να τους φτάσει το άγχος για να παραμείνουν στην εξουσία.

Στην αγωνία τους να κρατήσουν την καρέκλα ξέχασαν με χαρακτηριστική ευκολία όσα δήθεν πρέσβευαν τα προηγούμενα χρόνια ή περιστασιακά τα θυμούνται σε εκδηλώσεις μνήμης για δικτάτορες ή αμφιλεγόμενες ιστορικά και πολιτικά προσωπικότητες.

Παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται ο πολίτης στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας αν έχουν επαφή με την πραγματικότητα ή παίζουν μια ομαδική καλοστημένη παράσταση σε βάρος της νοημοσύνης ενός λαού που στη δίνη των μνημονίων πασχίζει με δυσκολία, αλλά πάνω απ΄ όλα με αξιοπρέπεια να διασφαλίσει τα απαραίτητα για την επιβίωση του. Δεν τους πτοεί τίποτα! Ούτε οι φόροι 3,1 δις ευρώ, ούτε η κατάργηση του ΕΚΑΣ, ούτε η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ούτε όσα δεινά φέρνει ο προϋπολογισμός του 2017 για τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η ανευθυνότητα έχει χτυπήσει κόκκινο και όλοι μαζί ακολουθούν πιστά το παράδειγμα του αρχηγού τους. Ο κ. Τσίπρας ως άξιος ενορχηστρωτής του ψέματος συνεχίζει την τελευταία πράξη του δράματος με επικοινωνιακές κορώνες και χριστουγεννιάτικους «μποναμάδες».

Όμως, η παράσταση τελειώνει, τα ψέματα πλέον δεν περνούν, η επιχείρηση χειραγώγησης της επικοινωνίας έχει ήδη πέσει στο κενό, η φαρέτρα των ανέξοδων υποσχέσεων αδειάζει.

Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για τον τόπο να υπάρξει πολιτική αλλαγή.

Υπάρχει ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος της «συμφωνίας αλήθειας» του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία διαφορετική προσέγγιση για την πολιτική ζωή, ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο που έχει ανάγκη ο τόπος για έξοδο από την κρίση.

Γιατί όπως έχει πει και ο Αισχύλος, «απλά είναι τα λόγια της αλήθειας».

*O Σπύρος Καπράλος είναι Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ