Κορωνοϊός - Πάσχα: Άδειες από πιστούς οι εκκλησίες λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας
Μεγάλη Πέμπτη απόγευμα, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην πλατεία Κουμουνδούρου της Αθήνας.
Μεγάλη Πέμπτη απόγευμα, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην πλατεία Κουμουνδούρου της Αθήνας.
Σε μια διαφορετική χρονική στιγμή, πριν από ένα χρόνο, το εκκλησάκι που ανήκε στο πρώην βρεφοκομείο, ήταν κατάμεστο από κόσμο, που είχε σπεύσει να παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών, την πορεία του Θεανθρώπου στο Γολγοθά και το σταυρικό μαρτύριο.
Φέτος, η εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Ο κορωνοϊός και τα αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ως προς την απαγόρευση της κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη διενέργεια όλων των Ιερών Ακολουθίων κεκλεισμένων των θυρών, κράτησουν τους πιστούς να παραμείνουν μακριά από τις εκκλησίες.
Στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων ακούγονται μόνον οι ψαλμοί και τα αναγνώσματα των δύο ψαλτών του ναού.
Στη μέση του ναού βρίσκεται τοποθετημένος και ο Επιτάφιος. Τη φετινή Μεγάλη Παρασκευή, δεν θα υπάρξουν πομπές στους δρόμους. Τα ιερά μελωδικά στάσιμα «Η ζωή εν τάφω», «Άξιον εστίν» και «Ω γλυκύ μου έαρ» θα ακουστούν μόνο μέσα στην εκκλησία.
Το φετινό Πάσχα μοιάζει και εν τέλει είναι πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα...
Νέα ανάρτηση Τραμπ για τη Βενεζουέλα: Αυτοαποκαλείται «προσωρινός πρόεδρος» της χώρας
09:10
Χρυσές Σφαίρες 2026: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ απόλυτος νικητής - Κέρδισε και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
09:08
«Είμαστε έθνος ανεξάρτητο» απαντά ο πρόεδρος της Κούβας στην προειδοποίηση Τραμπ «κλείστε συμφωνία πριν είναι αργά»
08:58
Ρομπίνα Αμινιάν: Η νέα Μαχσά Αμινί του Ιράν - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι, δεν επέτρεψαν την ταφή της
08:52