Γευγελή-Ειδομένη: Παράλληλες ιστορίες προσφύγων
Οι πρόσφυγες της οργής, το ταξίδι της φυγής και ο φράκτης της ντροπής.
Γευγελή, Ειδομένη. Παράλληλες ιστορίες προσφύγων με κοινά όνειρα και ελπίδες που τους χωρίζει ένας φράκτης. Η πρώτη πόλη βρίσκεται στα Σκόπια, το δεύτερο είναι Ελληνικό χωριό στο Δήμο Παιονίας.
Οι φωτογραφίες των προσφύγων που ξεριζώθηκαν από τη χώρα τους αναζητώντας μια νέα πατρίδα μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν. Μητέρες με τα μωρά τους αγκαλιά, παιδιά κρατώντας το μοναδικό παιχνίδι που κατάφεραν να πάρουν από το σπιτικό που άφασαν πίσω, περιμένουν στωικά το έναυσμα για να περάσουν το φράκτη και να ακολουθήσουν το δρόμο προς την νέα πατρίδα που ονειρεύθηκαν.
Η απόφαση της ΠΓΔΜ να υψώσει φράκτη και να επιτρέψει από την ουδέτερη ζώνη τη διέλευση μόνο Σύρων, Ιρακινών και Αφγανών, έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό προσφύγων, στην Ειδομένη, στον οποίο παραμένουν προσωρινά 5.000 άνθρωποι.
Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει για την ώρα σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας
17:10
Hellenic Train: Άμεση βοήθεια σε ορειβάτη με καρδιακό πρόβλημα στη γραμμή Καλάβρυτα–Διακοπτό
16:59
Γαύδος: Διασώθηκαν 361 μετανάστες από το Λιμενικό - Μεταφέρονται στο λιμάνι της Παλαιοχώρας
16:47
Αγωνία στα Βαρδούσια: ΕΜΑΚ, drone και θερμικές κάμερες «σαρώνουν» το βουνό για τους τρεις ορειβάτες - Εντοπίστηκε το όχημά τους (vid)
16:34