ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Λαϊκό προσκύνημα στη μνήμη του Πριγκόζιν στο αρχηγείο της Wagner στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία: Λαϊκό προσκύνημα στη μνήμη του Πριγκόζιν στο αρχηγείο της Wagner στην Αγία Πετρούπολη
Ρώσοι πολίτες μαζεύτηκαν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του Πριγκόζιν, στο Αρχηγείο της παραστρατιωτικής ομάδας μισθοφόρων Wagner, στην Αγία Πετρούπολη AP Photo/Dmitri Lovetsky

Δεκάδες ρώσοι πολίτες συρρέουν από χθες στο Αρχηγείο της παραστρατιωτικής ομάδας μισθοφόρων Βάγκνερ, στην Αγία Πετρούπολη, σε ένα άτυπο μνημόσυνο για τον αρχηγό της, Εβγκένι Πριγκόζιν.

Ο επικεφαλής της Βάγκνερ φέρεται να σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Τβερ της Μόσχας, μαζί με άλλους εννέα επιβαίνοντες σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δέκα επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Πριγκόζιν, είναι νεκρός αφού επέβαινε στο αεροπλάνο, που λέγεται ότι ήταν δικό του. Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Ροσαβιάτια επιβεβαίωσε πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ήταν ένας από τους επιβάτες του ιδιωτικού τζετ που συνετρίβη στην περιφέρεια Τβερ.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε πηγή προσκείμενη στη Βάγκνερ: «Ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ, ήρωας της Ρωσίας, ένας αληθινός πατριώτης, ο Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία», αναφέρει ανάρτηση του «Grey Zone», λογαριασμού στην πλατφόρμα Telegram ο οποίος πρόσκειται στη Wagner και δημοσίευε κατά καιρούς βιντεοσκοπημένα μηνύματα του αρχηγού της εταιρίας μισθοφόρων.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ