Σόιμπλε: Φανταστικό ότι ο Μακρόν είναι τόσο φιλοευρωπαίος
Υπέρ ενός «ήπιου Brexit» τάχθηκε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, σε δηλώσεις που έκανε στην Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «φανταστικό» το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είναι «τόσο φιλοευρωπαίος» ενώ τόνισε ότι η πολυμερής προσέγγιση είναι προϋπόθεση για την παγκόσμια ειρήνη.
Αναφερόμενος στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες και για τις δύο πλευρές μετά το διαζύγιο είναι ένα «ήπιο Brexit» που θα ενσωματώνει τις εμπορικές συμφωνίες.
Ο Γερμανός πολιτικός εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι η Γερμανία θα αποκτήσει νέα κυβέρνηση συνασπισμού πριν από τα Χριστούγεννα.
Δύο συλλήψεις για διακίνηση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων – Κατασχέθηκαν πάνω από 900 έγγραφα
20:20
Τουρκία: Η εισαγγελία ζητά έως 20 χρόνια κάθειρξης στον Ιμάμογλου για «πολιτική κατασκοπεία»
20:11
Ιράν: Ειδησεογραφικό πρακτορείο δημοσιοποιεί φωτογραφίες των αμερικανικών βάσεων στη Μέση Ανατολή
20:02
Γερμανία: Προφυλακίστηκε ο 26χρονος Έλληνας για τη δολοφονία του ελεγκτή εισιτηρίων τρένου
19:56