Σαουδική Αραβία: Μετά την οδήγηση, οι γυναίκες επιτρέπεται να πηγαίνουν και στο γήπεδο
Ακόμη μία απόφαση που ενισχύει τα δικαιώματα των γυναικών πήρε η Σαουδική Αραβία, καθώς πλέον θα τους επιτρέπεται να παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις σε τρία γήπεδα της χώρας, αρχής γενομένης από το 2018.
Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν τις αθλητικές εκδηλώσεις στο Ριάντ, την Τζέντα (δυτικά) και τη Νταμάμ (ανατολικά), όπως γνωστοποίησε η γενική αρχή Αθλητισμού με μήνυμα που ανήρτησε στοTwitter. Πρόκειται για άλλη μια σημαντική απόφαση σε αυτό το συντηρητικό βασίλειο που πρόσφατα άρχισε να αμβλύνει τους περιορισμούς σε βάρος των γυναικών.
«Έναρξη των προετοιμασιών σε τρία στάδια στο Ριάντ, την Τζέντα και τη Νταμάμ προκειμένου να υποδέχονται οικογένειες από τις αρχές του 2018» ήταν το μήνυμα της γενικής αρχής Αθλητισμού.
Η Σαουδική Αραβία επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν
Τον Σεπτέμβριο, ο βασιλιάς Σαλμάν επέτρεψε στις γυναίκες να οδηγούν αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2018 σε μια ιστορική απόφαση που ελήφθη στην τελευταία χώρα του κόσμου που απαγόρευε στις γυναίκες να οδηγούν.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, εκατοντάδες γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία παρέστησαν για πρώτη φορά σε γήπεδο του Ριάντ για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις- συναυλίες και σόου πυροτεχνημάτων, με αφορμή την εθνική επέτειο της χώρας.
Τι επιτρέπεται και τι όχι στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας
Βόλος: 30χρονη κατήγγειλε απόπειρα βιασμού από τον 50χρονο εργοδότη της
22:47
Έρευνα CNNi: Τα ελικόπτερα Apache των ΗΠΑ πέφτουν με ιστορικά υψηλό ρυθμό λόγω μηχανικών προβλημάτων
22:35
Σχολεία 2026-2027: Πώς θα λειτουργήσουν φέτος - Η ενημέρωση Ζαχαράκη στο Υπουργικό Συμβούλιο
22:26
Χειροπέδες σε 54χρονο για φωτιά από αμέλεια στον Βοτανικό Κήπο Χαϊδαρίου
22:15