ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Οι επιβάτες από την Ελλάδα θα ελέγχονται ξανά σε χώρους εντός Σένγκεν

Γερμανία: Οι επιβάτες από την Ελλάδα θα ελέγχονται ξανά σε χώρους εντός Σένγκεν
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Eduardo Munoz

Μετά από πρωτοβουλία του έλληνα Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλου, σταματούν οι έλεγχοι Ελλήνων πολιτών σε χώρους εκτός ζώνης Σένγκεν στα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Η υπόθεση, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, απασχόλησε την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων. Με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή χαιρετίζει τη διευκρίνηση εκ μέρους των εκπροσώπων της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία οι έλεγχοι στο εξής θα πραγματοποιούνται στην πύλη του χώρου Σένγκεν του αεροδρομίου, αντί να μεταφέρονται οι επιβάτες στον χώρο εκτος-Σένγκεν. Οι έλεγχοι περιορίζονται στον έλεγχο της ταυτότητας και στην εγκυρότητα των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την ερχόμενη Τρίτη οι Έλληνες αστυνομικοί στα γερμανικά αεροδρόμια

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Επιτροπή χαιρετίζει, επίσης, τη διευκρίνιση εκ μέρους των εκπροσώπων της Ελλάδας σχετικά με την ενίσχυση των υφισταμένων ελέγχων στα ελληνικά αεροδρόμια.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ελλάδα και τη Γερμανία. H συνολική συνεργασία μεταξύ τους είναι πολύ καλή μέχρι στιγμής και η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνδράμει και να ενθαρρύνει την περαιτέρω πρόοδό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ