ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν (pics)

Αυτός είναι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν (pics)
REUTERS/Mike Segar

Κυκλοφόρησε η φωτογραφία του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης σε κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Νέας Υόρκης που συγκλόνισε σήμερα το Μανχάταν και άφησε πίσω της τέσσερις τραυματίες. 

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ο 27χρονος, με εθνικότητα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος και έχει συλληφθεί, είχε ακινητοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές και φαίνεται πως είναι ζωσμένος με κάποιο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο Ακάγεντ Ούλαχ, είχε λευκό ποινικό μητρώο στο Μπανγκλαντές και επισκέφτηκε για τελευταία φορά την πατρίδα του τον Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο αρχηγός αστυνομίας του Μπανγκλαντές.

Ο νεαρός, που σύμφωνα με εκτιμήσεις, έδρασε μόνος του, διαμένει στο Μπρούκλιν και έχει τραυματιστεί από την επίθεση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγη ώρα μετά το περιστατικό, ο επίτροπος της αστυνομίας της Ν. Υόρκης, Τζέιμς Ο’ Νιλ, έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση και ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το εάν ο δράστης είχε σχέση με το αυτοαποκαλούμενο 'Ισλαμικό Κράτος', απάντησε: «Έκανε κάποιες δηλώσεις». Ο Τζέιμς Ο' Νιλ, όμως, αρνήθηκε να σχολιάσει παραιτέρω.

Σημειώνεται πως για την ώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση, ωστόσο, δεν αποκλείεται να πρόκειται για μοναχικό λύκο, επηρεασμένο από τον ISIS και τη δράση του, όπως σχολιάζουν διεθνή δίκτυα.

Μέσω αμερικανικών και βρετανικών ΜΜΕ κυκλοφορεί ένα βίντεο, που φέρεται να δείχνει τη στιγμή της έκρηξης στον σταθμό του λεωφορείου. Παρόλα αυτά, η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Νωρίτερα, το CNNi μετέδωσε ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Με τη σειρά του, ο Κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο έκανε επίσης λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα. Επιβεβαίωσε επίσης ότι σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού.

Ο Κουόμο έκανε λόγο για «ορισμένους τραυματίες», δήλωσε, όμως, ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

«Είμαστε η Νέα Υόρκη και είμαστε στόχος πολλών» είπε ο Κυβερνήτης της πολιτείας, και συμπλήρωσε:

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας αναστατώσουν, αυτό ακριβώς θέλουν».

Ο Φρανσίσκο Ραμίρεζ, αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στο CNNi ότι άκουσε δύο εκρήξεις όταν έβγαινε από το τρένο, περίπου στις 7:45 το πρωί, τοπική ώρα. Ο ίδιος είπε ότι άκουσε τις εκρήξεις παρότι είχε ακουστικά στα αυτιά του.

«Από αυτά που είδα, μου φάνηκε ότι ερχόταν από το σταθμό του τρένου αλλά αυτή τη στιγμή εικάζω» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Επρόκειτο για δύο εκρήξεις, δευτερόλεπτα η μια από την άλλη. Και ενώ έβγαινα προς τα έξω, με έσπρωχναν αστυνομικοί… Υπήρχαν αστυνομικοί σε κάθε έξοδο και παντού, και επίσης υπήρχαν άντρες των ειδικών ομάδων της αστυνομίας».

«Ήταν τρομακτικό. Υπήρχε χάος αλλά δεν είδα τραυματισμούς» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ