Γερμανία: Καλές προοπτικές για τον «μεγάλο» συνασπισμό διακρίνει ο αντιπρόεδρος του CDU Άρμιν Λάσετ
Καλές προϋποθέσεις για μια συνεργασία σε πνεύμα εμπιστοσύνης μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) βλέπει ο αντιπρόεδρος του CDU και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ.
«Μεταξύ πολλών στελεχών της Ένωσης και του SPD υπάρχει μια βάση εμπιστοσύνης διότι έχουν ήδη συγκυβερνήσει αρκετά χρόνια - και μάλλον επιτυχημένα. Όλες οι μεγάλες κρίσεις, η κρίση του ευρώ, η παγκόσμια οικονομική κρίση, το προσφυγικό, αντιμετωπίστηκαν από κοινού», δηλώνει ο κ. Λάσετ στο περιοδικό Focus και απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέων εκλογών.
«Το Σύνταγμα δεν θέλει την προσφυγή σε νέες εκλογές λόγω ενός περίπλοκου εκλογικού αποτελέσματος», τονίζει και επισημαίνει ότι ο άνθρωπος που θα καθορίσει τις εξελίξεις θα είναι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, όχι ο αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος.
Ο κ. Λάσετ απορρίπτει εξάλλου και την προοπτική μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, χαρακτηρίζοντας παιδαριώδη τον ισχυρισμό ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε το Κοινοβούλιο.
ΕΛ.ΑΣ.: Επτά συλλήψεις σε οικισμούς στα Μέγαρα και Νέα Πέραμο στο πλαίσιο ειδικών επιχειρήσεων
20:05
Μητσοτάκης: Στηρίξαμε την Κύπρο την ώρα της απειλής, αυτό ήταν «gamechanger» - Η συζήτηση με Μακρόν
20:02
Ο Μερτς προτείνει χαλάρωση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας
19:54
Γιάννης Παπαχρήστου στο DEF: Το Υπερταμείο μετασχηματίζεται σε ενεργό επενδυτή & καταλύτη ανάπτυξης
19:43