ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβεμπάκα, ο «αρκουδόσκυλος» της Σιβηρίας που συγκίνησε το ίντερνετ

Μεντβεμπάκα, ο «αρκουδόσκυλος» της Σιβηρίας που συγκίνησε το ίντερνετ
Polina Kefer

Η ιστορία αυτού του ζώου, που γνώρισε το σκληρό "πρόσωπο" της εγκατάλειψης και τελευταία απολαμβάνει τη φροντίδα των εθελοντών σε ένα καταφύγιο αδέσποτων, έχει συγκινήσει την υφήλιο, με το όνομά του να βρίσκεται στους τίτλους των μέσων ενημέρωσης ολόκληρου του κόσμου και τον κόσμο να αναρωτιέται αν πρόκειται για σκύλο ή για αρκούδα.

Ο Μεντβεμπάκα, όπως είναι το όνομά του-που δεν είναι άλλο από συνδυασμός των λέξεων για «αρκούδα» και «σκύλος», στα ρωσικά-φιλοξενείται στο καταφύγιο ζώων Nash Dom στη Σιβηρία, με μία από τους εθελοντές που τον φροντίζουν να σημειώνει πως βρίσκεται σε σύγχυση γι΄ αυτό και εκείνος που θα τον «υιοθετήσει» θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία στη φροντίδα των ζώων.

Η Πολίνα Κέφερ μίλησε στους Siberian Times έδωσε και την απάντηση στο ερώτημα αν ο Μεντβεμπάκα είναι σκύλος ή αρκούδα, κάνοντας λόγο για έναν σκύλο αποτέλεσμα εκτροφής από ανεύθυνους εμπόρους στο Τσελιαμπίνσκ, που θέλησαν να «παράξουν» ένα ωραίο και χαριτωμένο κουτάβι, χωρίς να τους απασχολεί η μετέπειτα εξέλιξή του.

Σύμφωνα με την ίδια είναι ένα «κακοφτιαγμένο» τσόου-τσόου, που είχε την ίδια τύχη με πολυάριθμα άλλα σκυλιά που πωλούνται στα petshops ως καθαρόαιμα, όμως μόλις τα κουτάβια μεγαλώσουν και γίνουν σκυλιά όπως ο Μεντβεμπάκα, και συνεπώς αποκαλυφθεί ότι δεν είναι καθαρόαιμα, εγκαταλείπονται, όπως τα παιδιά εγκαταλείπουν τα χαλασμένα παιχνίδια τους.

Ο Μεντβεμπάκα έχει μπλε γλώσσα, το σήμα-κατατεθέν των τσόου τσόου, ωστόσο είναι ημίαιμος, εξηγεί η Κέφερ και τον περιγράφει σαν ένα σκυλί που βρίσκεται σε σύγχυση και στρες γι αυτό και συχνά έχει λίγο επιθετική συμπεριφορά.

«Πιστεύουμε ότι θα χρειαστούν μήνες για να καταφέρουμε να τον κοινωνικοποιήσουμε», προσθέτει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ