Σύλληψη Γάλλων στην Κωνσταντινούπολη - Υποψίες ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος
Ένα ζευγάρι Γάλλων συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, Σαμπίχα, με υποψίες για συνδέσεις με το αυτοαποκαλούμενο 'ισλαμικό κράτος' και θα απελαθεί σύντομα στη Γαλλία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.
Η γυναίκα, που αναφέρεται με τα αρχικά R.M. και ο άνδρας F.P συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης, με τα τρία τους παιδιά στο Σαμπίχα, ενώ τα μέλη της οικογένειας ήταν έτοιμα να επιβιβαστούν σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την Γαλλία, σύμφωνα με το πρακτορείο.
Αναμένεται να απελαθούν, τόνισε το Ανατολή, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Τον Μάρτιο οι τουρκικές Aρχές έλαβαν ειδοποίηση από τις γαλλικές υπηρεσίες ότι υποπτεύονταν πως η R.M., γαλλίδα υπήκοος που διαμένει στην Τουρκία, ετοιμαζόταν να προσχωρήσει στις δυνάμεις του Ντάες, μαζί με τα τρία της παιδιά.
Η Τουρκία αποτελεί για πολλά χρόνια το κύριο σημείο μετάβασης στη Συρία για ξένους, ιδιαίτερα από χώρες της Δύσης, που επιθυμούν να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις, όπως το ISIS.
Grammy 2026: Όταν το κόκκινο χαλί έγινε σκηνή τόλμης, λάμψης και υψηλής μόδας
07:50
Θυελλώδεις άνεμοι στην Κάρπαθο: Βίντεο καταγράφει τη «μάχη» καπετάνιου να δέσει το πλοίο στο λιμλάνι
07:43
Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου στη σκιά των δηλώσεων Τραμπ για Ιράν: Απώλειες άνω του 3%
07:41
Τράπεζες: Με σταθερή πολιτική διανομής μερισμάτων γίνονται πόλος έλξης για νέους επενδυτές
07:33