Συρία: Χιλιάδες εγκαταλείπουν το Χαλέπι υπό το φόβο επιθέσεων
Τουλάχιστον 70.000 Σύροι δραπέτευσαν από επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων της χώρας σε περιοχές που κρατούν οι αντάρτες νότια της πόλης του Χαλεπίου μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες, σύμφωνα με ακτιβιστή.
Ο επικεφαλής της Ένωσης Οργανισμών Ιατρικής Φροντίδας ανέφερε στο BBC ότι αρκετά χωριά τα οποία επισκέφθηκε ήταν άδεια ενώ είπε ότι είδε χιλιάδες ανθρώπους σε κίνηση χωρίς καταφύγιο ή ιατρική φροντίδα.
Η επίθεση της κυβέρνησης είναι η τελευταία από τις τουλάχιστον τέσσερις που έγιναν με την από αέρος στήριξη της Ρωσίας στις τελευταίες δυο εβδομάδες.
Πέρα από τις εξοχικές περιοχές της πόλης του Χαλεπίου, οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα ως επί τω πλείστον σε αγροτικές περιοχές βόρεια των πόλεων της Χομς και της Χάμα και στο βόρεια τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας.
Αντάρτες μαχητές είχαν διειδύσει στις περισσότερες από τις στρατηγικής σημασίας περιοχές νωρίτερα μέσα στο 2015.
«Ξεκλειδώνοντας» τα μυστικά σεισμικού κινδύνου στο Ιόνιο - Η σημασία της αποστολής «ODISSEY»
16:00
Μεγάλη φωτιά στην Οινόη - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα
15:46
Ναυτικά γυμνάσια για Ρωσία και Κίνα στον Ειρηνικό: «Απάντηση στις προκλήσεις»
15:41
Τι περιλαμβάνει η «Εθνική Στρατηγική» για το νερό: Οι τρεις πυλώνες - Έρχεται η συνένωση παρόχων
15:30