Νέο «άνοιγμα» Κιμ στη Νότια Κορέα για την έναρξη συνομιλιών
Ακόμη ένα βήμα για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας σημειώθηκε με τον ορισμό του τόπου και του χρόνου όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες των δύο πλευρών, από πλευράς του Βορρά.
Συγκεκριμένα, η Πιονγκγιάνγκ προσέφερε σήμερα τη δυνατότητα διεξαγωγής συνομιλιών με τη Νότια Κορέα στο επίπεδο υφυπουργών στις 17 Ιανουαρίου και στο χωριό Πανμουντζόμ όπου έχει υπογραφεί η εκεχειρία μεταξύ των δύο χωρών.
Στις συνομιλίες θα συζητηθεί η συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενο το υπουργείο Ενοποίησης στην Σεούλ.
Παράλληλα, Βορειοκορεάτης αξιωματούχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε ότι εξετάζεται η πρόταση της Νότιας Κορέας για μια ενιαία γυναικεία ομάδα χόκεϊ, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap.
Τα νοτιοκορεατικά υπουργεία Ενοποίησης και Αθλητισμού-Τουρισμού δήλωσαν πάντως ότι δεν γνωρίζουν κάτι για το θέμα αυτό.
Ανώτερος αξιωματούχος της Νότιας Κορέας δήλωσε την Παρασκευή ότι η Σεούλ επιδιώκει τον σχηματισμό κοινής γυναικείας ομάδας χόκεϊ επί πάγου με τη Βόρεια Κορέα για να μετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον προσεχή μήνα στην Πιοντσάν της Νότιας Κορέας.
Ταυτοποιήθηκε ο 23χρονος οδηγός μηχανής που τραβούσε βίντεο ενώ έκανε σούζες (vid)
19:13
Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Λαριτζανί θα πληρώσουν σύντομα - Βαλλιστικοί του Ιράν στη Σαουδική Αραβία
19:10
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Οι δολοφόνοι του Αλί Λαριτζανί θα πληρώσουν πολύ σύντομα
19:04
Κρήτη: Αρνούνται τις κατηγορίες οι 21 συλληφθέντες για εμπορία ανθρώπων - Την Παρασκευή οι απολογίες
18:55