Βερολίνο: Εξαιρετικά σοβαρό αν εμπλέκεται η Ρωσία στη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου
Η γερμανική κυβέρνηση διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι η εμπλοκή της Ρωσίας στην υπόθεση της δηλητηρίασης στη Βρετανία του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, εφόσον αποδειχθεί, θα συνιστούσε «ένα πολύ σοβαρό περιστατικό», μία ημέρα αφότου το Λονδίνο κατηγόρησε τη Μόσχα ότι εμπλέκεται στην επίθεση.
«Είναι σαφές ότι οι αυτουργοί πρέπει να λογοδοτήσουν. Εάν επιβεβαιωθεί ότι η Ρωσία ενεπλάκη, θα ήταν ένα πολύ σοβαρό περιστατικό» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε ένα δελτίο τύπου.
Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας τον διαβεβαίωσε για τη «συμπαράσταση» του Βερολίνου.
«Ανησυχούμε πολύ (…) και καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την επίθεση με τη χρήση ενός απαγορευμένου χημικού όπλου» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.
SPONSORED
Γαλλία: Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία της 11χρονης Λιανά
23:15
«Copperhead»: Μάιλς Τέλερ και Τζον Σουάμπ στο νέο θρίλερ της Black Label Media
23:05
Ουκρανία: «Η κυβέρνηση θα αυξήσει τους μισθούς των στρατιωτικών», λέει ο Ζελένσκι
22:53
Πολύωρη καταδίωξη ταχύπλοου που μετέφερε 15 αλλοδαπούς προερχόμενο από τα τουρκικά χωρικά ύδατα
22:44