Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακκιντζί τον Απρίλιο
Συνάντηση «κοινωνικού περιεχομένου», θα έχουν στις 16 Απριλίου ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί.
Στη σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται ότι η ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, «συνομίλησε με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και συμφώνησαν να συναντηθούν σε ανεπίσημο δείπνο στην οικία της», η οποία βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη», στη Λευκωσία.
Λίγο πριν την ανακοίνωση, ο Μουσταφά Ακκιντζί δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή «δεν θα σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων».
Ανέφερε ότι χρειάζεται θέληση και βούληση για συνύπαρξη και ότι ο διάλογος είναι αναγκαίος, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτή τη στιγμή οι Ελληνοκύπριοι «κλείνουν την πόρτα στο διάλογο». Επίσης δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι «είτε υπάρξει λύση, είτε όχι, θα εργαστούν για να αλλάξουν το καθεστώς τους». Ωστόσο, απέφυγε να πει περισσότερα για το θέμα αυτό.
Πρόγραμμα «Μετεγκατάσταση» με 10.000 ευρώ: Ποιες είναι οι έξι βασικές αλλαγές
01:00
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για έκτακτο επίδομα Πάσχα - Ποιοι θα το λάβουν
00:30
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ, ΛΕΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ: Πυραυλική καταιγίδα στη Μέση Ανατολή: Η εξόντωση της ηγεσίας του Ιράν και το «παράθυρο» αποκλιμάκωσης
23:59
Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκροί επτά στρατιωτικοί διοικητές
23:50