Επιτυχής επέμβαση στο ισχίο για τον πρίγκιπα Φίλιππο
Ο 96χρονος πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, υποβλήθηκε την Τετάρτη με επιτυχία σε μια επέμβαση στο ισχίο και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για κάποιες ημέρες, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.
«Ο δούκας του Εδιμβούργου υποβλήθηκε σε μια επιτυχημένη επιχείρηση αντικατάστασης του ισχίου. Αναρρώνει ικανοποιητικά αυτή τη στιγμή» επισήμανε το βασιλικό ανάκτορο σε ένα δελτίο τύπου.
«Η Αυτού Υψηλότης θα παραμείνει υπό νοσηλεία αρκετές ημέρες. Αισθάνεται καλά και έχει καλή διάθεση».
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με γενική αναισθησία, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ITV. Το 1995, η μητέρα της Ελισάβετ είχε παραμείνει για τρεις εβδομάδα στο νοσοκομείο αφού είχε υποβληθεί σε εγχείρηση αντικατάστασης του ισχίου, σε ηλικία 95 ετών.
Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν παρέστη στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών, σε αντίθεση με τη βασίλισσα. Την περασμένη εβδομάδα είχε επίσης ακυρώσει την εμφάνισή του σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση διότι υπέφερε, μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ.
Ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρθηκε από τον δημόσιο βίο τον Αύγουστο του 2017, αφού είχε παραστεί σε περισσότερες από 22.000 επίσημες εκδηλώσεις μετά την ενθρόνιση της συζύγου του το 1952. Εντούτοις, συνέχισε να συνοδεύει τη βασίλισσα σε κάποιες επίσημες εμφανίσεις.
Τον Ιούνιο του 2017 ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε νοσηλευτεί για 10 νύχτες προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια «λοίμωξη που σχετίζεται με μια υπάρχουσα παθολογία».
SPONSORED
Συνελήφθη στον Παναμά καταζητούμενος «φάντασμα» που κατηγορείται για τη δολοφονία τραγουδιστή
19:06
Επτά χρόνια φυλάκισης στον Σαρκοζί για την υπόθεση της Λιβύης ζήτησε ο εισαγγελέας
18:57
Κινεζικό τάνκερ διέσχισε γεμάτο πετρέλαιο το Ορμούζ με φόντο τη συνάντηση Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ
18:45
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την τραγωδία στην Ηλιούπολη με τις δύο 17χρονες που έπεσαν στο κενό
18:37