ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Βίαιη προσαγωγή Αφροαμεριανού από αστυνομικό στις ΗΠΑ

Βίντεο: Βίαιη προσαγωγή Αφροαμεριανού από αστυνομικό στις ΗΠΑ

Σε βίαιη προσαγωγή ενός 22χρονου Αφροαμερικανού έξω από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων που πουλούν βάφλες προχώρησε ένας αστυνομικός στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Σε βίντεο, ο αστυνομικός αποτυπώνεται να πιάνει τον νεαρό από τον λαιμό.

Η αστυνομία έχει λάβει γνώση της υπόθεσης και ερευνά το βίντεο, στο οποίο ο αστυνομικός φαίνεται να αρπάζει τον Anthony Wall και τον σπρώχνει προς ένα παράθυρο και στη συνέχεια τον πιάνει από τον λαιμό για να τον ακινητοποιήσει.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός ρίχνει τον νεαρό στο δρόμο και τον κρατά από το κεφάλι, την ώρα που στο σημείο υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που βιντεοσκοπούν το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Sky News, όλα έγιναν ύστερα από έναν έντονο διαπληκτισμό που είχε ο νεαρός με τους υπαλλήλους του καταστήματος.

Ο Anthony Wall σε δηλώσεις του στο ABC 11, τόνισε πως δυσκολευόταν να αναπνεύσει «γιατί με κρατούσε από τον λαιμό και ύστερα έγινα επιθετικός απέναντί του γιατί με έπνιγε». Ο νεαρός ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook βίντεο με την βίαιη προσαγωγή του.

Κατηγορείται για αντίσταση στις Αρχές, όμως, όπως λέει, αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις του απέναντι στο προσωπικό του καταστήματος. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία αιτιολογία για τον τρόπο που ενήργησε ο αστυνομικός.

«Τα χέρια σου δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι γύρω από τον λαιμό μου», τονίζει.

«Ερευνούμε το περιστατικό, εξετάζουμε μάρτυρες και συγκεντρώνουμε βίντεο», αναφέρει το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα. «Έχουμε αποταθεί στον εισαγγελέα για να του γνωστοποιήσουμε το περιεχόμενο της έρευνας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ