ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο Αφγανιστάν με πολλά θύματα

Έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο Αφγανιστάν με πολλά θύματα
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/James Mackenzie

Έκρηξη ενός μικρού λεωφορείου, το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, σημειώθηκε στην πόλη Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά θύματα.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε μία από τις κεντρικές αγορές της Κανταχάρ και προκάλεσε ένα μεγάλο σύννεφο καπνού και σκόνης, όμως, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για νεκρούς.

Ένας γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης δήλωσε ότι έχουν διακομιστεί εκεί 25 τραυματίες, όμως πρόσθεσε ότι τα ασθενοφόρα εξακολουθούν να παραλαμβάνουν θύματα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η έκρηξη φαίνεται ότι σημειώθηκε την ώρα που το μικρό λεωφορείο σταμάτησε σε ένα σημείο ελέγχου της αφγανικής υπηρεσίας Πληροφοριών, όμως δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ήταν ο στόχος.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί σε επιθέσεις με βόμβες από την αρχή του έτους, κυρίως στην Καμπούλ αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της περιφέρειας. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αναλαμβάνουν κυρίως οι Ταλιμπάν, οι οποίοι προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο του Αφγανιστάν.

Η επαρχία Κανταχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, είναι ένα σημαντικό κέντρο παραγωγής οπίου και προπύργιο των Ταλιμπάν, όμως η πόλη θεωρείται σχετικά ασφαλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ