Τουρκία: Απορρίφθηκε το αίτημα του Αμερικανού πάστορα να αφεθεί ελεύθερος
Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον να αφεθεί ελεύθερος από την κατ’ οίκον κράτησή του και να αρθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί.
Για την υπόθεσή του μένει να αποφασίσει τώρα ανώτερο δικαστήριο, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο δικηγόρος του.
Ο Άντριου Μπράνσον, που κατάγεται από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές που τον κατηγορούν για κατασκοπεία και «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.
Έπειτα από έναν και πλέον χρόνο προφυλάκισης, τέθηκε τον Ιούλιο σε περιορισμό κατ΄οίκον, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε χθες πως ο Τραμπ «είναι πολύ απογοητευμένος για το γεγονός ότι ο πάστορας δεν έχει απελευθερωθεί».
Η υπόθεσή του είναι στο επίκεντρο της διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, που έχει οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση την τουρκική λίρα.
Ποιες είναι οι χώρες με τις περισσότερες ώρες εργασίας - Στο top 5 η Ελλάδα
04:00
Ποια τα νέα δεδομένα του ΕΝΦΙΑ - Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή ή έκπτωση
03:00
Μέχρι πότε παίρνουν παράταση οι αιτήσεις για χρήση αιγιαλού
02:00
Σε εξέλιξη οι πληρωμές από τη ΔΥΠΑ και τον e-ΕΦΚΑ - Αναλυτικά οι ημερομηνίες
01:00