«Μείνετε σπίτι και κάντε παιδιά»: Στα χέρια της αστυνομίας άνδρας που πυροβολεί γυναίκες οδηγούς
Στα χέρια των αρχών βρίσκεται 29χρονος άνδρας στο Τέξας, ο οποίος συστηματικά πυροβολούσε γυναίκες οδηγούς επειδή πίστευε πως ο μόνος σκοπός της ζωής τους είναι να γεννούν αγόρια και πως καμία θέση δεν έχουν πίσω από το τιμόνι.
Ο Νίκολας Ντ’Αγκοστίνο είχε συλληφθεί αρχικά στις 10 Ιουλίου, όταν πυροβόλησε μία μητέρα σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Η ίδια σώθηκε από τύχη, καθώς η σφαίρα διαπέρασε το χέρι της και καρφώθηκε στο στήθος της, λίγα χιλιοστά από την καρδιά της.
Ο 29χρονος ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε τη γυναίκα ως τρόπο αυτοάμυνας επειδή «προσπαθούσε να με σκοτώσει με το αυτοκίνητό της».
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Ντ’Αγκοστίνο παραδέχτηκε την ενοχή του, ομολογώντας την εμπλοκή του σε άλλα πέντε ανάλογα περιστατικά με γυναίκες οδηγούς.
Έχει προφυλακιστεί με εγγύηση 400.000 δολαρίων και αναμένεται να του ασκηθεί δίωξη.
Ο ανακριτής, εξετάζοντας τα social media του δράστη, διαπίστωσε «διαρκή παραληρήματα εις βάρος γυναικών οδηγών, τις οποίες κατηγορεί για πλήρη ανικανότητα, αναγνωρίζοντας ως μόνο σκοπό της ζωής τους τη γέννηση αγοριών».
Ο ίδιος αξίωσε τσουχτερή εγγύηση με το επιχείρημα πως «ο δράστης συνιστά διαρκή απειλή για την κοινότητα και ιδίως τις γυναίκες οδηγούς της πόλης».
Επίδειξη δύναμης από τον Πούτιν στην Ινδία - Υπέγραψε σειρά από συμφωνίες με τον Μόντι
18:06
Χαρίτσης κατά Τσίπρα: «Ορισμός πολιτικής αποτυχίας η εκλογική συντριβή του το 2023»
17:57
ΕΟΠΥΥ: Η καταγγελία που οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων
17:53
ΣΤΑΣΥ: Τροποποιήσεις δρομολογίων το Σάββατο (6/12) στο Μετρό με εντολή της ΕΛ.ΑΣ
17:45