Κριμαία: Τουλάχιστον 19 οι νεκροί - Βρέθηκαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί στο κολέγιο
Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσε σε τεχνική σχολή στην πόλη Κερτς της Κριμαίας ένας 18χρονος σπουδαστής.
Ο δράστης, ο Βλαντισλάβ Ροσλιακόφ, αυτοκτόνησε μετά την επίθεση. Το πτώμα του βρέθηκε στη βιβλιοθήκη της σχολής.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, ο Ροσλιακόφ δεν είχε ποινικό μητρώο. Φοιτούσε στο τέταρτο έτος της σχολής και είχε λάβει υποτροφία.
Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένας νεαρός με κοντά μαλλιά, που φοράει ένα λευκό μπλουζάκι και σκούρο παντελόνι, να κρατάει ένα τουφέκι και να ανεβαίνει μια σκάλα.
Τα κίνητρα του Ροσλιακόφ είναι προς το παρόν άγνωστα. Ο Αξιόνοφ είπε ότι ο 18χρονος δεν είχε επιδείξει ποτέ επιθετική συμπεριφορά στη σχολή του. «Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια (...) ήταν μια μαζική δολοφονία που διέπραξε ένα άτομο μόνο του» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν στο κολέγιο και εξουδετερώθηκαν από τους πυροτεχνουργούς.
Το Πολυτεχνικό Κολέγιο του Κερτς είναι μια σχολή που δέχεται εφήβους οι οποίοι έχουν επιλέξει την τεχνική κατεύθυνση στις σπουδές τους.
Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη - Ανέβασε ανήλικες σε κλεμμένη μηχανή και αγνόησε αστυνομικούς
11:06
Λάρισα: Πώς πείστηκε να παραδοθεί ο 50χρονος που κρατούσε όμηρο την πρώην σύζυγό του
11:00
Ολοκληρώνονται οι όμιλοι στο Παγκόσμιο με καθημερινό Undoxing εμπειριών-προσφορών στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
10:59
Σήμερα γιορτάζουμε την ίδρυση της Lilly από τον συνταγματάρχη Eli Lilly το 1876
10:52