Πούτιν: Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για όσο διάστημα είναι στην εξουσία η ουκρανική κυβέρνηση
«Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για όσο διάστημα είναι στην εξουσία η ουκρανική κυβέρνηση». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την ολοένα και αυξανόμενη ένταση που επικρατεί με την Ουκρανία, μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της ομάδας G20.
Την προηγούμενη Κυριακή, όπως κατήγγειλε το Κιέβο, η Μόσχα κατέλαβε τρία ουκρανικά πλοία στο στενό του Κερτς στη Μαύρη Θάλασσα και συνέλαβε το πλήρωμα τους. Ο Ουκρανός πρόεδρος αντέδρασε κηρύσσοντας στρατιωτικό νόμο και επιβάλλοντας απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε Ρώσους στρατεύσιμης ηλικίας.
Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Πούτιν, δεν διεξάγονται συνομιλίες με την Ουκρανία για την απελευθέρωση των ναυτικών που συνελήφθησαν.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μπουένος Άιρες, ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τους 24 ναυτικούς για παραβίαση των συνόρων της Ρωσίας.
Παράλληλα, γνωστοποίησε πως το Κρεμλίνο δεν σκοπεύει να απαντήσει στην απαγόρευση εισόδου που εξήγγειλε ο Ποροσένκο με αντίστοιχα μέτρα.
Ένας νέος «καρχαρίας-φάντασμα» της βαθιάς θάλασσας ανακαλύφθηκε ανοιχτά της Κόστα Ρίκα
12:37
Ροδόπη: Σημάδια βελτίωσης για τον ανήλικο που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα
12:28
Γιατί η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλες αντιδράσεις
12:16
Τέλος τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία - Έγιναν πάνω από 26.000 σε νοσοκομεία και ιδιωτικές δομές
12:06