ΚΟΣΜΟΣ

«Είμαι αληθινός»: Ο πρόεδρος της Νιγηρίας προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι κλώνος!

«Είμαι αληθινός»: Ο πρόεδρος της Νιγηρίας προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι κλώνος!
REUTERS/Afolabi Sotunde/File Photo

Απίστευτο και όμως αληθινό:  Ο πρόεδρος της Νιγηρίας προσπαθεί να αποδείξει στους πολίτες της χώρας του ότι δεν είναι κλώνος  και ότι είναι ζωντανός!

Τους τελευταίους μήνες κυκλοφορεί ευρέως στη χώρα η περίεργη φήμη ότι ο Muhammadu Buhari πέθανε και ότι αντικαταστάθηκε από έναν κλώνο, με αποτέλεσμα ο ίδιος να κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να πείσει τους πολίτες για το αντίθετο.

Το ζήτημα, μάλιστα, έχει αρχίσει να απασχολεί και τη διεθνή κοινότητα, αφού συζητείται και εκτός συνόρων της χώρας του.

«Είμαι αληθινός, σας διαβεβαιώ. Σύντομα θα γιορτάσω τα 76α γενέθλιά μου και είμαι ακόμα δυνατός», τόνισε σε συνάντηση που είχε με Νιγηριανούς στην Κρακοβία, την Κυριακή, όταν κάποιος τον ρώτησε αν πρόκειται για τον «Jubril from Sudan», τον επονομαζόμενο κλώνο του.

Θέλοντας να βάλει τέλος στις φημολογίες, έκανε αναρτήσεις και στα social media από τη συνάντηση.

«Ένα από τα ερωτήματα που μου τέθηκε στη συνάντησή μου με Νιγηριανούς στην Πολωνία, ήταν αν έχω κλωνοποιηθεί ή όχι», ανέφερε και συνέχισε: «Οι ανυπόστατες φήμες δεν αποτελούν έκπληξη –όταν έλειπα με ιατρική άδεια τον περασμένο χρόνο, πολλοί άνθρωποι εύχονταν να ήμουν νεκρός».

Ο Buhari πέρασε μεγάλες περιόδους στο Λονδίνο για ιατρική περίθαλψη το 2017. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, έλειψε τρεις ολόκληρους μήνες από τη Νιγηρία.

Η απουσία του πυροδότησε εικασίες στη χώρα του σχετικά με την υγεία του προέδρου, ενώ κυκλοφόρησαν πολλές φήμες στο διαδίκτυο ότι είχε πεθάνει.

Οι Νιγηριανοί, μάλιστα έφτασαν σε σημείο να επικοινωνήσουν με τον Αντιπρόεδρο Yemi Osinbajo ζητώντας να είναι ο αναπληρωτής του.

«Αυτό τον έκανε να νιώσει ντροπή. Το συζητήσαμε όταν με επισκέφτηκε την περίοδο που ανάρρωνα», ανέφερε ο πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ