Υπόθεση Κασόγκι: Το Ριάντ αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία τους Σαουδάραβες υπόπτους
Το Ριάντ αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία τα πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα ότι ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ αλ Τζουμπέιρ, έπειτα από σχετικό αίτημα της Άγκυρας.
«Δεν θα εκδώσουμε τους υπηκόους μας» δήλωσε ο Τζουμπέιρ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Ριάντ.
Η Τουρκία ζήτησε την Τετάρτη τη σύλληψη δύο στενών συνεργατών του πρίγκιπα διάδοχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σε σχέση με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.
Η εισαγγελία κατέληξε ότι υπάρχουν «ισχυρές υποψίες» ότι ο Σαούντ αλ-Καχτάνι και ο στρατηγός Άχμεντ αλ-Ασίρι, οι οποίοι καθαιρέθηκαν τον Οκτώβριο, συγκαταλέγονται σε εκείνους που σχεδίασαν την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί δηλώσεις Αμερικανών γερουσιαστών ότι είναι πιο σίγουροι από ποτέ πως ο πρίγκιπας διάδοχος ευθύνεται για την δολοφονία. Τις δηλώσεις αυτές έκαναν μετά την ενημέρωση που είχαν από την CIA για το ζήτημα.
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 16 Ιανουαρίου
01:00
Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποια τα δικαιώματα των καταναλωτών
00:30
ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μαρκ Κέλι μήνυσε τον υπουργό Άμυνας που τον κατηγορεί για «στάση»
23:58
Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή: Που αναμένεται να χιονίσει την Τρίτη - Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία
23:50