Έκκληση Γκουτέρες για «αξιόπιστη» έρευνα στην υπόθεση Κασόγκι
Έκκληση για μια «αξιόπιστη» έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, απήυθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
«Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μια αξιόπιστη έρευνα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι», είπε ο Γκουτέρες σε διάσκεψη στη Ντόχα. Ο γ.γ. του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν διαθέτει άλλες πληροφορίες για την υπόθεση πέραν των όσων έχουν μεταδώσει τα μέσα ενημέρωσης.
Την περασμένη εβδομάδα, η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, δήλωσε ότι απαιτείται μια διεθνής έρευνα που θα αποφανθεί ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου
Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Τρίτη, η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την έρευνα για την δολοφονία Κασόγκι.
Ο Τζαμάλ Κασόγκι ήταν αρθρογράφος της Washington Post και δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, λίγο μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη. Το Ριάντ επανειλημμένως έχει αρνηθεί τα τουρκικά αιτήματα να εκδώσει τους ύποπτους για την δολοφονία του Κασόγκι, ενός σφοδρού επικριτή του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
Με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Τα Αρχαία Ελληνικά στην Εκπαίδευση και την Ηγεσία του Μέλλοντος» του Executive MBA του ΕΚΠΑ (pics)
20:18
Μεγάλη φωτιά σε παλιά μονοκατοικία στον Άγιο Κωνσταντίνο του Βόλου
20:17
Ατύχημα για την Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ιταλία - Χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ
20:05
Οι φάκελλοι Επστάιν απειλούν να χωρίσουν τη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας στα δύο
19:51