ΚΟΣΜΟΣ

Η καυστική απάντηση του Charlie Hebdo στη σύλληψη του Γάλλου τζιχαντιστή

Η καυστική απάντηση του Charlie Hebdo στη σύλληψη του Γάλλου τζιχαντιστή
Φωτογραφία αρχείου EPA

Mε μια πρωτοσέλιδη γελοιογραφία του Γάλλου τζιχαντιστή, που συνελήφθη στις 16 Δεκεμβρίου στο Τζιμπουτί και φέρεται να είχε στενή σχέση με τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία του Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015, απαντάει το σατυρικό περιοδικό στο προσεχές τέυχος του. 

«Πέρνα από την εφημερίδα όταν θα έχεις 5 λεπτά»: Η Charlie Hebdo χαιρετίζει με τον τρόπο της τη σύλληψη του Πίτερ Σερίφ, ενός τζιχαντιστή που είχε στενή σχέση με τους αδελφούς Κουασί οι οποίοι πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο του 2015 την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, αφιερώνοντάς του την πρώτη σελίδα της προσεχούς έκδοσής της.

Η σατιρική εφημερίδα θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα την Τετάρτη, με μια πρωτοσέλιδη γελοιογραφία του Γάλλου τζιχαντιστή.

Ο Πίτερ Σερίφ εμφανίζεται κατά πρόσωπο, αλυσοδεμένος και να κρατείται από τους αστυνομικούς, σε πράσινο φόντο, χρώμα που θυμίζει εκείνο της πρώτης σελίδας του ιστορικού φύλλου της 14ης Ιανουαρίου 2015 με τίτλο: «Όλα συγχωρούνται».

Το σχέδιο υπογράφει ο Ρις, διευθυντής έκδοσης της σατιρικής εφημερίδας.

Αφού διέφευγε επί οκτώ χρόνια, ο Πίτερ Σερίφ, που ειχε στενή σχέση με τους αδελφούς Κουασί, δράστες της επίθεσης στη Charlie Hebdo, συνελήφθη πρόσφατα στο Τζιμπουτί. Κατά την ανάκρισή του την Κυριακή, όταν έφθασε στη Γαλλία, αξιοποίησε το δικαίωμά του στη σιωπή, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Λόγω των σχέσεών του με τους αδελφούς Κουασί, το όνομα του Πίτερ Σερίφ εμφανίζεται στην έρευνα για τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 (Charlie Hebdo, Μονρούζ, εβραϊκό παντοπωλείο Hyper Cacher) που προκάλεσαν 17 θανάτους.

Μόνο η επίθεση της 7ης Ιανουαρίου 2015 στο Charlie Hebdo προκάλεσε 11 θανάτους, μεταξύ των οποίων εμβληματικών φυσιογνωμιών όπως οι Καμπί, Βολίνσκι, Ονορέ, Tινιούς και ο πρώην διευθυντής σύνταξης Σαρμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ