ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαρισμένη η Μελβούρνη από τη δολοφονία Ισραηλινής φοιτήτριας

Σοκαρισμένη η Μελβούρνη από τη δολοφονία Ισραηλινής φοιτήτριας
Φωτογραφία Αρχείου EPA/STEFAN POSTLES AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αστυνομία της Μελβούρνηςπροχώρησε στη σύλληψη ενός 20χρονου ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τη δολοφονία μίας φοιτήτριας από το Ισραήλπου είχε πάει στην Αυστραλία μέσω προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών.

Η σορός της Aiia Maasarwe εντοπίστηκε σε ένα προάστιο της Μελβούρνης την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο ύποπτος συνελήφθη πολύ κοντά στο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το πτώμα της φοιτήτριας.

Ο ειδικός επιθεωρητής Andrew Stamper σημείωσε πως η νεαρή Ισραηλινή έπεσε θύμα μίας «τρομακτικής, απαίσιας επίθεσης».

Η αστυνομία εντόπισε ένα καπέλο και μία μπλούζα περίπου 100 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, τα οποία, σύμφωνα με τον Stamper, κατά πάσα πιθανότητα ανήκουν στον δράστη και θεωρούνται σημαντικότατα για την επίλυση της υπόθεσης.

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μία φωτογραφία της Maasarwe από κάμερα κλειστού κυκλώματος που την κατέγραψε τη νύχτα της δολοφονίας, αλλά και φωτογραφίες από τα ρούχα που εντόπισαν, με την ελπίδα να λάβουν πληροφορίες από όποιον γνωρίζει κάτι.

Η δολοφονία της νεαρής σόκαρε την τοπική κοινότητα, καθώς η Μελβούρνη θεωρείται μία από τις αφελέστερες πόλεις του κόσμου.

Ο θείος της Maasarwe, μιλώντας στο CNNi, σημείωσε πως ο θάνατος ήταν το τελευταίο πράγμα που η ανιψιά του περίμενε να βρει στη Μελβούρνη.

«Δεν είναι εύκολο για την οικογένεια, είναι σοκαριστικό», σημείωσε. «Ποτέ δεν πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί στην Αυστραλία, είναι πολύ ασφαλές μέρος».

Η Manar Masarwa, ξάδελφη της θανούσας, αποκάλυψε στο αμερικάνικο δίκτυο πως επικοινώνησε με τη θανούσα και σχεδίασαν να την επισκεφτεί στη Μελβούρνη.

Η φοιτήτρια της περιέγραψε τη ζωή της στην Αυστραλία ως «πραγματικά απίθανη» και σχεδίαζε να μείνει στη Μελβούρνη μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Αυτή ήταν η τελευταία τους συζήτηση.

Aiia Maarsarwe: Arrest made in connection with killing of Israeli student in Melbourne, by Joshua Berlinger, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ