Η Αυστραλία αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο
Η Αυστραλία «αναγνωρίζει και υποστηρίζει» τον Χουάν Γκουαϊδό, τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας την περασμένη εβδομάδα, και θα συνεχίσει να το πράττει έως ότου διεξαχθούν νέες εκλογές.
Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα (28/1) η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίζ Πέιν.
Σε δελτίο Τύπου του ΥΠΕΞ της Αυστραλίας, η Πέιν τονίζει ότι η κυβέρνησή της θέλει να υπάρξει «μετάβαση προς τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα το συντομότερο δυνατόν».
Η αναγνώριση του Γκουαϊδό ως προέδρου εν ενεργεία της Βενεζουέλας από μέρους του Σίδνεϊ ακολουθεί τα βήματα των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, του Καναδά, καθώς και πολλών κρατών της Λατινικής Αμερικής.
SPONSORED
CULTURE
Φήμες για τον γάμο της Τέιλορ Σουίφτ πυροδοτούν φρενίτιδα στους φαν της
08:57
ΕΛΛΑΔΑ
Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός - Χαμηλές ταχύτητες στο κέντρο - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
08:49
ΚΟΣΜΟΣ
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας συγκαλεί ο Νετανιάχου
08:37
ΚΟΣΜΟΣ
Μπαρούτι στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε και πετροχημικό εργοστάσιο στο Ιράν - Live οι εξελίξεις
08:32
ΕΛΛΑΔΑ