ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρές συμπλοκές αστυνομίας - ακροαριστερών κομμάτων στην Κων/πολη

Σοβαρές συμπλοκές αστυνομίας - ακροαριστερών κομμάτων στην Κων/πολη
REUTERS/Osman Orsal

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ αστυνομικών και ένοπλων στελεχών ακροαριστερών κομμάτων στη διάρκεια των κηδειών δύο γυναικών που σκοτώθηκαν σε επιχείρηση της αστυνομίας.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών βουλευτές της αντιπολίτευσης, παραβρέθηκαν στη συνοικία Γκάζι στις κηδείες της Γελίζ Ερμπάι και της Σιρίν Ετέρ που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία χθες Τρίτη.

Οι διαδηλωτές απέτισαν φόρο τιμής στις δύο γυναίκες και κράταγαν ένα πανό όπου αναγραφόταν το σύνθημα:
«Η επανάσταση των γυναικών, θαρραλέες πολεμίστριες, ο δρόμος σας είναι ο δρόμος μας».

Οι συμμετέχοντες φώναζαν επίσης συνθήματα κατά της τουρκικής κυβέρνησης ενώ τα δύο φέρετρα, που είχαν καλυφθεί με μια κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, μεταφέρθηκαν σε ένα νεκροταφείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την περιοχή των επεισοδίων.

Χαρακτηριστικό της έντασης είναι και το γεγονός ότι περίπου 15 άνθρωποι, που είχαν τα κεφάλια καλυμμένα με κόκκινες κουκούλες και κρατούσαν ημιαυτόματα τουφέκια ΑΚ-47 κατέρριψαν ένα μικρό μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος επιτήρησης που χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικοί για να παρακολουθούν το πλήθος.

Οι αστυνομικοί απάντησαν αμέσως εκτοξεύοντας δακρυγόνα και κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση. Τέσσερις εξ αυτών τραυματίστηκαν ελαφρά.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ