ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωεκλογές 2019: Η ηγεσία του ΕΛΚ στην Αθήνα με πρόταση για 5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας

Ευρωεκλογές 2019: Η ηγεσία του ΕΛΚ στην Αθήνα με πρόταση για 5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας
Φωτογραφία αρχείου / Στιγμιότυπο απο τη συνάντηση Μητσοτάκη-Βέμπερ στα γραφεία της ΝΔ το 2017 EPA

Στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, η συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με παρούσα σύσσωμη την ηγεσία του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ για πρώτη φορά θα είναι παρόντες και σχεδόν όλοι οι επικεφαλής κάθε ομάδας ευρωβουλευτών ανά κράτος μέλος.

Ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί μεταξύ άλλων τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ, και τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο.

Μεταξύ των εκδηλώσεων του διήμερου προγράμματος, περιλαμβάνονται:

Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου:

  • 09:00 - Δημόσια συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάνφρεντ Βέμπερ με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
  • 11:30 - Παρουσία των κκ Μητσοτάκη και Βέμπερ, τέσσερις ομάδες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών θα παρουσιάσουν στους ευρωπαίους πολιτικούς τις καινοτόμες ιδέες τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την υλοποίησή τους στην κρίση. Τη συζήτηση θα συντονίσει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.
  • 16:00 - Οι κκ Βέμπερ και Μητσοτάκης θα περιηγηθούν στα γραφεία της εταιρείας Workable, όπου θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον χώρο και το μέλλον της εργασίας.

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου:

  • 10:00 - O Κυριάκος Μητσοτάκης και o Πάμπλο Κασάδο θα συζητήσουν για κοινές δράσεις των χωρών της Νότιας Ευρώπης στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η διήμερη συνάντηση του ΕΛΚ θα καταλήξει σε ένα ενιαίο κείμενο συγκεκριμένων πολιτικών λύσεων για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας των νέων σε όλη την Ευρώπη, που αποβλέπουν να γίνει πράξη η δέσμευση του ΕΛΚ για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ