Κάθειρξη έξι χρόνων για τον κτηνίατρο που διακινούσε ηρωίνη μέσω… κουταβιών
Σε έξι χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο Κολομβιανός φοιτητής κτηνιατρικής για διακίνηση ηρωίνης μέσω… κουταβιών.
Μεταξύ Σεπτεμβρίου του 2004 και Ιανουαρίου του 2005, ο Αντρές Λόπες Ελόρες είχε εμφυτεύσει χειρουργικά σακουλάκια με ηρωίνη σε υγρή μορφή στα στομάχια εννέα κουταβιών - τα οποία μεγάλωνε μυστικά για λογαριασμό διακινητών ναρκωτικών.
Την Πρωτοχρονιά του 2005, η αστυνομία έκανε έφοδο στο κτήμα του στο Μεντεγίν, όπου εντοπίστηκαν τα σκυλιά και 17 σακούλες με ηρωίνη. Δέκα από αυτά τα πακέτα αφαιρέθηκαν από τα στομάχια των κουταβιών – εκ των οποίων τρία πέθαναν από μόλυνση που είχε προκληθεί από χειρουργική επιπλοκή.

Πηγή: Drug Enforcement Administration
Ο Ελόρεζ κατάφερε να διαφύγει και καταζητείτο έως ότου συνελήφθη στην Ισπανία, το 2015. Τον περασμένο Μάιο εκδόθηκε στις ΗΠΑ, όπου είχε παραδεχτεί την ενοχή του.
«Το έκανα αυτό παρότι γνώριζα πως ήταν λάθος και πως παρανομούσα», είχε πει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Από τον «ατομικό τρόμο», στο σήμερα - Τα διδάγματα του 1986 και οι αγωνίες του 2026
03:00
Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης των ενδιαφερόμενων
03:00
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Ο άνθρωπος με την πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο σήμερα
02:32
Την Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις«Νταντάδες της Γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ
02:00