ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στη Βενεζουέλα: Δύο νεκροί σε συγκρούσεις - Στις φλόγες φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια

Χάος στη Βενεζουέλα: Δύο νεκροί σε συγκρούσεις - Στις φλόγες φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια
AP Photo/Fernando Vergara

Στο χάος βυθίζεται ολοένα και περισσότερο η Βενεζουέλα: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών ένα παιδί 14 χρόνων, σε συγκρούσεις στην πόλη Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν, κοντά στα σύνορα με την Βραζιλία. 

«Οι δύο θάνατοι είναι αποτέλεσμα της καταστολής των στρατιωτικών κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στην Σάντα Ελένα ντε Ουαϊρέν. Και οι δύο σκοτώθηκαν από σφαίρες, ο ένας στο κεφάλι», δήλωσε ο Ολναρ Ορτίθ, ακτιβιστής της μκο Foro Penal που αντιτίθεται στην κυβέρνηση του Καράκας.

Διακοπή διπλωματικών σχέσεων με την Κολομβία

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε την διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με την Κολομβία, από όπου γίνονται προσπάθειες για τις είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βενεζουέλα.

«Αποφάσισα να διακόψω τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις με την φασιστική κυβέρνηση της Κολομβίας, ο πρεσβευτής και οι πρόξενοι της οποίας έχουν 24 ώρες για να εγκαταλείψουν την Βενεζουέλα. Εξω, ολιγάρχες!», είπε απευθυνόμενος σε συγκέντρωση οπαδών του στο Καράκας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, «ανακαλούνται το συντομότερο δυνατό οι διπλωμάτες» από τη χώρα.

Στις φλόγες φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια

Τηλεοπτικά δίκτυα της Βενεζουέλας μετέδωσαν εικόνες από φλεγόμενο φορτηγό που ανήκει σε φάλαγγα οχημάτων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα ανάμεσα στην Κολομβία και την Βενεζουέλα.

Πλήθος άρχισε να ξεφορτώνει κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια από δεύτερο φορτηγό στο σημείο, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα. «Οι άνθρωποι προστατεύουν το φορτίο του πρώτου φορτηγού και φροντίζουν για την ανθρωπιστική βοήθεια που ο (πρόεδρος Νικολάς) Μαδούρο, ο δικτάτορας, ζήτησε να καεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η βουλευτής της αντιπολίτευσης, Γκάμπι Αρεγιάνο, που βρισκόταν κοντά στην γέφυρα Σανταντέρ ανάμεσα στην Κολομβία και την Βενεζουέλα, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις.

Βενεζουέλα: Νέες λιποταξίες και επεισόδια με φόντο την αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια

Δυνάμεις ασφαλείας πιστές στον Νικολάς Μαδούρο έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ για να εμποδίσουν εθελοντές της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Βενεζουέλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ