ΚΟΣΜΟΣ

Από ποιον θα ψωνίσει η Τουρκία; Ο Τσαβούσογλου διαψεύδει… Ερντογάν - «Μύλος» με Patriot και S400

Από ποιον θα ψωνίσει η Τουρκία; Ο Τσαβούσογλου διαψεύδει… Ερντογάν - «Μύλος» με Patriot και S400
Ludovic Marin/Pool Photo via AP

Άλλα λέει ο Σουλτάνος, άλλα υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών του. Αντικείμενο της διαφοροποίησης τα αντιπυραυλικά συστήματα που θέλει η Άγκυρα με τους Αμερικανούς να πιέζουν την Άγκυρα να μην αγοράσει τους S400 από τη Ρωσία, για να «μοσχοπουλήσει» τους Patriot

Και ενώ πριν από λίγες ώρες το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε την αμερικανική πρόταση, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έσπευσε να διαψεύσει τον πρόεδρό του!

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, η Τουρκία και οι ΗΠΑ άρχισαν διαπραγματεύσεις σχετικά με την προσφορά της Ουάσιγκτον περί πώλησης του αμυντικού πυραυλικού συστήματος Πάτριοτ στην Άγκυρα.

«Λάβαμε μια θετική απάντηση από τους Αμερικανούς στην τελευταία επιστολή που στείλαμε σχετικά με το θέμα των Πάτριοτ… και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο από την επαρχία Εσκισεχίρ.

Οι ΗΠΑ «είπαν ότι θα μπορούσαν να πωλήσουν Patriots και οι αντιπροσωπείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις», συμπλήρωσε.

Το δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει πως η Τουρκία απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να της πουλήσει το σύστημα πυραυλικής άμυνας Patriot μέχρι το τέλος του 2019, υπό τον όρο ότι η Άγκυρα θα ακύρωνε τη συμφωνία που έκανε με τη Ρωσία για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400. Τα παραπάνω δήλωσαν δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της Τουρκίας στο πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ