ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Στους δρόμους Αλγερινοί κατά του προέδρου Μπουτεφλίκα

Παρίσι: Στους δρόμους Αλγερινοί κατά του προέδρου Μπουτεφλίκα
Associated Press

Αλγερινοί στο Παρίσι πραγματοποίησαν διαδήλωση κατά του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, ο οποίος σχεδιάζει να καταθέσει την υποψηφιότητά του για μια πέμπτη προεδρική θητεία.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, εκατοντάδες Αλγερινοί είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία της Δημοκρατίας (Place de la République), στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η διαδήλωση συμπίπτει με τη σημερινή εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 18ης Απριλίου. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Αλγερία διαδήλωσαν κατά της υποψηφιότητας του Μπουτεφλίκα.

Αντίπαλοι του 82χρονου Μπουτεφλίκα, ο οποίος το 2013 υπέστη εγκεφαλικό και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις, υποστηρίζουν ότι δεν είναι σε θέση να ηγηθεί της βορειοαφρικανικής αυτής χώρας. Ο ίδιος βρίσκεται σε νοσοκομείο της Ελβετίας, όπου υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις.

Οι μαζικές διαδηλώσεις στην Αλγερία έχουν προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης στη Γαλλία, όπου υπάρχει μεγάλος αλγερινός πληθυσμός. Η πρώτη διαδήλωση στο Παρίσι κατά του Μπουτεφλίκα πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο, μια διαδήλωση την οποία διοργάνωσαν υποστηρικτές του στο κεντρικό Παρίσι συγκέντρωσε μόλις 30 άτομα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ