ΚΟΣΜΟΣ

Φρικιαστικό έγκλημα: «Όχι μπαμπά» παρακαλούσε τον παιδοκτόνο η τετράχρονη Μπέλα πριν την πνίξει

Φρικιαστικό έγκλημα: «Όχι μπαμπά» παρακαλούσε τον παιδοκτόνο η τετράχρονη Μπέλα πριν την πνίξει
Associated Press

Ο Κρίστοφερ Γουάτς παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως σκότωσε τις δύο του κόρες του τον περασμένο χρόνο, αφού στραγγάλισε και τη γυναίκα του, Σάναν, στο Κολοράντο.

Στην απολογία του, η οποία διήρκησε πέντε ώρες, αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια όσα συνέβησαν εκείνη τη φρικτή ημέρα.

Ο Κρίστοφερ είχε παράνομη σχέση, σύμφωνα με το USA Today, για την οποία είχε ενημερωθεί η σύζυγός του. Όταν του ζήτησε το λόγο, εκείνος τής αποκάλυψε πως δεν την αγαπάει πια και τότε η Σάνα τον απείλησε πως δεν θα δει ποτέ ξανά τα παιδιά του.

«Δεν θα δεις ποτέ ξανά τα παιδιά» ισχυρίζεται πως του είπε.

Λίγο μετά, την έπιασε από το λαιμό και την έσφιξε όσο πιο δυνατά μπορούσε: «Κάθε φορά που το σκέφτομαι λέω “το ήξερα ότι θα το κάνω πριν της ορμήσω;”» ανέφερε στην απολογία του, ενώ υποστήριξε πως ήταν σαν να υπήρχε αυτή η σκέψη στο μυαλό του και δεν μπορούσε να την ελέγξει.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η σύζυγός του δεν πάλεψε καν να σωθεί, ούτε και φώναξε.

Τότε στο δωμάτιο μπήκε η τετράχρονη κόρη τους, Μπέλα, κρατώντας την κουβέρτα της και ρώτησε «τι έχει η μαμά;». Ο Κρίστοφερ τής είπε πως δεν ένιωθε πολύ καλά και την τύλιξε σε ένα σεντόνι, ενώ προσπάθησε να την κουβαλήσει στον κάτω όροφο και να τη βάλει στο όχημά του. Αφού δεν κατάφερε να τη σηκώσει, την έσυρε στη σκάλα

Σε όλα τα παραπάνω η Μπέλα ήταν αυτόπτης μάρτυρας και άρχισε να κλαίει, ρωτώντας συνεχώς «τι έπαθε η μαμά», ενώ ο Γουάτς έβγαλε το πτώμα έξω και το τοποθέτησε κάτω στην πίσω θέση του αυτοκινήτου. Όταν μπήκε σπίτι, είχε ξυπνήσει και η μικρότερη κόρη του, Σελέστ.

Τότε πήρε τα δύο κοριτσάκια και τα έβαλε στο πίσω κάθισμα, ενώ η Μπέλα ρωτούσε αν «είναι καλά η μαμά». Οι μικρές κρατούσαν την κουβέρτα τους και η τρίχρονη Σελέστ είχε μαζί της και το αρκουδάκι της, σύμφωνα με την περιγραφή του Γουάτς.

Ο συζυγοκτόνος και παιδοκτόνος άρχισε τότε να οδηγεί προς κάποιες δεξαμενές πετρελαίου, όπου και εργαζόταν. Όταν έφτασαν, έβγαλε το πτώμα της Σάναν και το άφησε έξω από το αμάξι, εκεί που μετά το έθαψε…

Τα κορίτσια ρωτούσαν συνεχώς «τι θα κάνεις στη μαμά», ενώ εκείνος υποστηρίζει πως δεν θυμάται τι τους απάντησε. Τότε, πήγε κοντά τους και τύλιξε την μπλε κουβέρτα γύρω από το κεφάλι της Σελέστ, πνίγοντάς την, ακριβώς δίπλα από την αδελφή της.

Λίγο μετά, πέταξε το πτώμα της τρίχρονης μέσα σε μία από τις δεξαμενές πετρελαίου και γύρισε προς την Μπέλα, η οποία καθόταν ακόμα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

«Θα μου συμβεί το ίδιο με τη Σίσι;» (σ.σ. έτσι αποκαλούσε την αδερφή της) κι εκείνος, την τύλιξε με την ίδια κουβέρτα και την έπνιξε, ενώ του φώναζε «όχι μπαμπά».

Ο Γουάτς υποστηρίζει πως μέχρι σήμερα ακούει αυτές τις δύο λέξεις, τις τελευταίες της κόρης του, κάθε φορά που κλείνει τα μάτια.

Μετά, πήρε το πτώμα της Μπέλα και το πέταξε σε μία άλλη δεξαμενή.

Από το άψυχο σώμα της γυναίκας του, αφαίρεσε τη βέρα της, ώστε αργότερα να σκηνοθετήσει τη φυγή της και έθαψε τη Σάνα μαζί με το αγέννητο μωρό τους…

Έπειτα δήλωσε την εξαφάνιση της οικογένειάς του.

Όταν οι Αρχές βρήκαν τα πτώματα, ισχυρίστηκε πως η γυναίκα του σκότωσε τα παιδιά και εκείνος «τα έχασε» και την έπνιξε.

Η αστυνομία τελικά ξετύλιξε το κουβάρι του αποτρόπαιου εγκλήματος λίγες μέρες μετά, ενώ ο Κρίστοφερ καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς αναστολή. Γλίτωσε τη θανατική ποινή μόνο και μόνο επειδή ομολόγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ