ΚΟΣΜΟΣ

Κι όμως γίνεται: Οι κότες συνασπίστηκαν και.... σκότωσαν μια αλεπού

Κι όμως γίνεται: Οι κότες συνασπίστηκαν και.... σκότωσαν μια αλεπού
EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την εκδίκησή τους φαίνεται πως πήραν οι κότες ενός αγροκτήματος κτηνοτροφικής σχολής της Βρετάνης στη Γαλλία: μια… «συμμορία» από κότες επιτέθηκε και σκότωσε μια αλεπού που εισέβαλε στο κοτέτσι τους.

Το παράξενο αυτό περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν η αλεπού φαίνεται να μπήκε στο κοτέτσι το σούρουπο και να παγιδεύτηκε ανάμεσα στις ελεγχόμενες από το φως πόρτες που κλείνουν αυτόματα όταν δύει ο ήλιος.

Το κουφάρι της αλεπούς το ανακάλυψαν το επόμενο πρωί οι φοιτητές της σχολής Le Gros Chêne, όταν έκαναν τους καθιερωμένους ελέγχους στο αγρόκτημα.

«Σε μια γωνία, βρήκαμε την αλεπού νεκρή. Η παρουσία της ενεργοποίησε το αγελαίο ένστικτο στα πουλερικά και της επιτέθηκαν με τα ράμφη τους», δήλωσε ένας από τους φοιτητές στο AFP.

Το κοτέτσι του αγροκτήματος είναι ανοιχτό καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και οι κότες περνούν το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας έξω, εκτός και αν κλωσάνε.

Την τελευταία φορά που αλεπού επιτέθηκε στο κοτέτσι – πριν από ένα χρόνο περίπου- η κατάληξη ήταν πολύ χειρότερη για τις κότες, με πολλές αυτές να καταλήγουν νεκρές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ