ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Η Scotland Yard «εισβάλλει» στο μυαλό του «Ορέστη»

Serial killer στην Κύπρο: Η Scotland Yard «εισβάλλει» στο μυαλό του «Ορέστη»
offsite

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τις δύο βαλίτσες του θανάτου στη λίμνη στο Μιτσερό, την ίδια ώρα που η κοινωνία της Κύπρου παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις καταιγιστικές εξελίξεις, αλλά και τις σοκαριστικές ομολογίες του 35χρονου ίλαρχου Νίκου Μεταξά, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσες και τα θύματα του, εάν ο αριθμός των θυμάτων δεν αυξηθεί.

 

Η μηδενική ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, κατέστησε για άλλη μια φορά τη Δευτέρα αναποτελεσματικές τις έρευνες των μελών της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, καθώς και της ιδιωτικής εταιρείας, οι οποίοι ψάχνουν τις άλλες δύο βαλίτσες θανάτου, εντός της λίμνης.

Αν και έχει εντοπιστεί και δεύτερο αντικείμενο και σηματοδοτήθηκε, αφού θεωρήθηκε ύποπτο, λόγω της σχεδόν μηδενικής ορατότητας στη λίμνη δεν κατέστη δυνατό, στο σημείο να επιχειρήσει δύτης, για να το ανασύρει και να διαφανεί επ’ ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

Σύμφωνα έτσι με το offsite.com.cy, συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη (30/04) οι έρευνες για τις δολοφονίες που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος serial killer, τόσο στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο, όσο και στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Χθες πραγματοποιήθηκε νεκροτομή στο πτώμα της ενήλικης γυναίκας που εντοπίστηκε την Κυριακή του Πάσχα μέσα σε βαλίτσα, στο βυθό της Κόκκινης Λίμνης, με τις κυπριακές αρχές να τελούν εν αναμονή των εξετάσεων DNA για την ταυτοποίηση του θύματος.

Η σφαγή στο My Lai και οι δολοφονίες στο Μιτσερό - Η ανάρτηση του «Ορέστη»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι «ολοκληρώθηκε η νεκροτομή και παρελήφθησαν τεκμήρια για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις, καθώς και για εξετάσεις DNA για σκοπούς ταυτοποίησης».

Εξάλλου, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας δήλωσε χθες ότι φτάνει την Παρασκευή στην Κύπρο το σύστημα sonar, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το Σάββατο στις έρευνες των αρχών στις δύο λίμνες.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα του Πάσχα έφτασαν στην Κύπρο και οι πέντε ειδικοί σύμβουλοι της Scotland Yard από το Ηνωμένο Βασίλειο που αναμένεται να συνδράμουν στις υπό διερεύνηση υποθέσεις, ενώ θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, για να ενημερωθούν σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης από την ανακριτική ομάδα.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Έδρασε με τρεις διαφορετικούς τρόπους

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του «Ορέστη» ο οποίος φαίνεται πως έδρασε με 3 διαφορετικούς τρόπους για τουλάχιστον 4 θύματα.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Υπαστυνόμος Γιωρκάτζης αποκάλυψε στο Δικαστήριο πως ο Μεταξάς φέρεται να έδεσε με πλαστικά μαύρα καλώδια τα δυο θύματα που είχε πετάξει στο φρεάτιο του Μιτσερού. Επίσης, οι δυο γυναίκες είχαν εντοπιστεί γυμνές και τυλιγμένες σε σεντόνι.

Απ’ αυτά τα δύο πτώματα προκύπτουν τα εξής κοινά στοιχεία: το δέσιμο χειροπόδαρα με τα καλώδια, το σεντόνι και τα ρούχα που δεν φορούσαν.

Σε ό,τι αφορά τη γυναίκα από το Νεπάλ, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε σε λάκκο στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα, αυτή εντοπίστηκε γυμνή, χωρίς όμως καλώδια στα άκρα.

Τελευταίο θύμα που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε είναι αυτό που ήταν σε βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο πεδίο βολής της ΕΦ στο Μιτσερό. Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, το θύμα έφερε ρούχα.

Η κατηγορία για "βιασμό"

Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν γύρω από τη δράση του 35χρονου λοχαγού, γυναίκα από τις Φιλιππίνες κατήγγειλε ότι ο ύποπτος την είχε βιάσει πριν από περίπου δύο χρόνια, χωρίς όμως να προβεί σε καταγγελία.

Μάλιστα όπως είχε αναφερθεί στην εφημερίδα Πολίτης, η οικιακή βοηθός, πέραν από το σοκ, είχε αφόρητες τύψεις, ενώ αισθάνεται ενοχή που δεν προέβη νωρίτερα στην καταγγελία, θεωρώντας ότι τυχόν δίωξη του υπόπτου για τον βιασμό της, ενδεχομένως να απέτρεπε τις εξελίξεις.

Η καταγγελία της γυναίκας για βιασμό της από τον 35χρονο, φαίνεται να ακολουθεί το διπλό φονικό που διέπραξε το 2016. Η οικιακή βοηθός αναφέρεται σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 2017, χρονολογία η οποία συνάδει με καταγγελία του ίδιου του «Ορέστη», την οποία φέρει στο φως το reporter.com.cy.

Ο 35χρονος τον Φεβρουάριο του 2017 προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι δέχεται απειλές από γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι την βίασε. Μάλιστα, ο 35χρονος, δεν επιθυμούσε την παρέμβαση της Αστυνομίας, ωστόσο όπως φαίνεται από τη σχετική καταγγελία, αυτό που ήθελε είναι να προλάβει τυχόν καταγγελία της γυναίκας.

Serial killer στην Κύπρο: Οι τουρίστες που «διαισθάνθηκαν» το θάνατο και το ανατριχιαστικό βίντεο

Στην καταγγελία του αναφέρεται:

«Στις 28/02/2017 και περί ώρα 18:50 προσήλθε στο σταθμό ο … από την … και ανέφερε πως δέχεται τηλεφωνικές απειλές και απειλητικά μηνύματα από την πρώην φίλη του … τηλέφωνο … για βιασμό της. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο η συνεύρεση τους έγινε κοινή συναινέσει χωρίς την άσκηση βίας. Σε γραπτή κατάθεση που δηλώνει ότι αναφέρει το γεγονός για να είναι σε γνώση της Αστυνομίας για πιθανή καταγγελίας εναντίον του και πως το παρόν στάδιο δεν επιθυμεί την παραπέρα ανάμειξη της Αστυνομίας».

«Δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω»

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες του reporter.com.cy, η πρώην σύζυγος του 35χρονου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία τον περασμένο Ιούνιο, εναντίον του λοχαγού, εκφράζοντας φόβους για βίαιη συμπεριφορά και απειλές που εκτόξευσε προς το πρόσωπο της.

Η πρώην γυναίκα του λοχαγού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, ο ύποπτος μετά από καβγά που είχαν, άρχισε να σπάει πράγματα στο σπίτι, φωνάζοντάς της «δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω»

Η γυναίκα εξέφρασε φόβους για την σωματική ακεραιότητα της ίδιας και των παιδιών της, αλλά ζήτησε να γίνουν συστάσεις στον σύζυγό της ενώ ανέφερε στους αστυνομικούς πως δεν επιθυμούσε την ποινική του δίωξη. Η αστυνομία, όντως προέβη σε συστάσεις και ο ίλαρχος απολογήθηκε λέγοντας πως δεν σκόπευε να κάνει κακό στη γυναίκα του, αλλά ήταν εκνευρισμένος λόγω της απαίτησης της για διαζύγιο, το οποίο ο ίδιος δεν επιθυμούσε.

Συνδέεται και με δολοφονία στα Κατεχόμενα;

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha Κύπρου, οι Αρχές του ψευδοκράτους ζήτησαν βοήθεια από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού έχουν στοιχεία που συνδέουν τον 35χρονο λοχαγό της Εθνικής Φρουράς με την εξαφάνιση της 40χρονης Νταμ Θι Χοκ από το Βιετνάμ.

Το πτώμα της 40χρονης εντοπίστηκε στις 6 Ιανουαρίου 2019, ωστόσο η αστυνομία του ψευδοκράτους εκτιμά ότι η δολοφονία της έγινε σε προγενέστερη ημερομηνία.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο «Ορέστης» πέρασε στα Κατεχόμενα στις 5 Μαΐου 2018.

Τι γνωρίζουμε για τις έρευνες όταν δηλώθηκαν αγνοούμενες οι γυναίκες

  • Η Arian Palanas Lozano εξαφανίστηκε από το σπίτι όπου διέμενε στις 23 Ιουλίου, περίοδο κατά την οποία η εργοδότης της απουσίαζε σε διακοπές. Η εξαφάνισή της καταγγέλθηκε στην αστυνομία, με τη γυναίκα να εκφράζει την ανησυχία της επειδή το τηλέφωνό της ήταν κλειστό. Η Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή του δικοινοτικού γραφείου για να διαπιστωθεί εάν η Arian πήγε στα Κατεχόμενα, χωρίς κάτι τέτοιο να διαπιστωθεί. Την ίδια ώρα, έρευνες έγιναν και στα αεροδρόμια για να διαπιστωθεί εάν η 28χρονη αναχώρησε από την Κύπρο. Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που συγκεντρώθηκαν έδειξαν πως το κινητό της εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα στις 23 Ιουλίου του 2018. Τελικώς, η υπόθεσή της καταχωρήθηκε ως «μη αστυνομικής φύσεως».
    • Η μητέρα της Maricar Valdez δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης της στις 15 Δεκεμβρίου. Η νεαρή γυναίκα είχε πει στη μητέρα της πως θα πάει να μείνει με κάποια φίλη της και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Τόσο η μητέρα της όσο και η εν λόγω φίλη κατέθεσαν στις αρχές στις 18 Δεκεμβρίου. Μετά από έρευνα έγινε γνωστό πως η γυναίκα δεν πέρασε στα Κατεχόμενα ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και η πρεσβεία των Φιλιππίνων. Τελευταία φορά το κινητό της εξέπεμψε σήμα από κεραία στην οδό Γλάσδτωνος στη Λεμεσό. Και αυτή η υπόθεση καταχωρήθηκε ως «μη αστυνομικής φύσεως».
    Η συγκάτοικος της Marry Rose δήλωσε την εξαφάνισή της στις 4 Μαΐου του 2018, δηλώνοντας παράλληλα πως είχαν χαθεί και τα ίχνη της κόρης της Sierra. Μάλιστα, η συγκάτοικός της έδωσε στις Αρχές και το τηλέφωνο κάποιου Ορέστη, τον οποίο και θα συναντούσε. Όπως έχει γίνει γνωστό, η αστυνομία κάλεσε τον συγκεκριμένο αριθμό αλλά διαπίστωσε πως αυτός ήταν εκτός λειτουργίας. Διαπιστώθηκε δε, πως το κινητό της εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά στις 6 Μαΐου του 2018 από κεραία του αεροδρομίου της Λάρνακας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ