ΚΟΣΜΟΣ

Εκτέλεσε γυναίκα δημοσιογράφο ο ΙSIS

Εκτέλεσε γυναίκα δημοσιογράφο ο ΙSIS
Twitter

Στην πρώτη εκτέλεση γυναίκας δημοσιογράφου προχώρησε στη Ράκα το Ισλαμικό Κράτος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ruqia Hassan, πιο γνωστή με το ψευδώνυμο, Nisan Ibrahim, που στην προσωπική της σελίδα στο facebook συνήθισε να γράφει για τη ζωή κάτω από την καταπίεση του Ισλαμικού Κράτους, ενώ πολλές φορές κάλυπτε και τις αεροπορικές επιδρομές την ώρα που συνέβαιναν. Οι έως τώρα πληροφορίες συγκλίνουν πως η Χασάν εκτελέστηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Η ακριβής ημερομηνία της εκτέλεσης της παραμένει αυτή τη στιγμή άγνωστη. Όμως τα ίχνη της Χασάν φαίνεται να χάθηκαν κάποια στιγμή το περασμένο φθινόπωρο. Όπως μεταδίδει ο Independent, στις τελευταίες αναρτήσεις της στο facebook η Νισάν Ιμπραχίμ κορόιδευε την απαγόρευση των wi-fi spots στην πόλη της Ράκα. «Εμπρός κόψτε το Ίντερνετ, τα ταχυδρομικά περιστέρια μας δεν θα παραπονεθούν» γράφει η ακτιβίστρια που ανήκε στην ομάδα «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά», μια ομάδα ακτιβιστών και δημοσιογράφων που καταγράφει τις βαρβαρότητες των τζιχαντιστών.

Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο δημοσιογράφου στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία από τον Οκτώβριο. Τον περασμένο μήνα ο ISIS είχε προχωρήσει και στην εκτέλεση του -επίσης μέλους της ίδιας ομάδας- Νατζί Τζερφ ο οποίος είχε καταγγείλει τις φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους στο ντοκιμαντέρ «Το Ισλαμικό Κράτος στο Χαλέπι».

Διαβάστε ακόμη

Αναγνωρίστηκε ως Βρετανός ο τζιχαντιστής στο video του ISIS
Έρευνα για χρήση χημικών όπλων στη Συρία
Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους για την κατάληψη του λιμανιού της Σύρτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ