ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Ταυτοποιήθηκε και το δεύτερο πτώμα που βρέθηκε στο Μιτσερό

Serial killer στην Κύπρο: Ταυτοποιήθηκε και το δεύτερο πτώμα που βρέθηκε στο Μιτσερό
AP Photo/Petros Karadjias

Ταυτοποιήθηκε μέσω DNA και επίσημα το δεύτερο πτώμα που βρέθηκε στο φρεάτιο του Μιτσερού στην Κύπρο, θύμα του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πτώμα ανήκει στην Ariane Palanas Lozano, της οποίας τα ίχνη της χάθηκαν από τις 21 Ιουλίου 2018.

Ο 35χρονος «Ορέστης» είχε ομολογήσει από την αρχή τη δολοφονία της 28χρονης Ariane Palanas Lozano, με την οποία είχε ερωτική επαφή και ακολούθως την έπνιξε, την έδεσε και την πέταξε στο φρεάτιο στο παλιό Μεταλλείο του Μιτσερού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανεύρεση του πτώματος της 28χρονης, το Σάββατο 20 Απριλίου, ο καθ' ομολογία δολοφόνος εξέφρασε την επιθυμία να προβεί σε θεληματική κατάθεση, στην οποία ανέφερε ότι γνωρίστηκε με το θύμα τον Ιούλιο του 2018 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Badoo.

Σύμφωνα με το politis.com.cy, η Arian Lozano από τις Φιλιππίνες, εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της πρώην βοηθού αρχηγού Αστυνομίας (Εκπαίδευσης), Μαριάννας Φραντζή.

Η τελευταία είχε δηλώσει την εξαφάνισή της μετά από εκδρομή που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούσε η Arian με μια φίλη της στις Πλάτρες και αφού πρώτα η κ. Φραντζή είχε επικοινωνήσει με την εν λόγω φίλη, η οποία της ανέφερε ότι η ίδια δεν είχε ιδέα για την εκδρομή.

Ωστόσο η υπόθεση αρχειοθετήθηκε ως μη αστυνομικής φύσεως ,επειδή η Αστυνομία έκλεισε το φάκελο θεωρώντας για τους δικούς της λόγους ότι η 28χρονη είχε φύγει στο εξωτερικό μέσω Κατεχόμενων.

b arian palanas


H 28χρονη Arian Palanas Lozano

Νέο εύρημα στην Κόκκινη Λίμνη

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας, δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία από τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ακόμη δύο θυμάτων του serial killer «Ορέστη».

Όπως αναφέρει το offsite.com.cy, o κ. Τράγκολας ανήρτησε μία φωτογραφία από κάποια από τα ευρήματα στην περιοχή, δεν διακρίνεται, όμως, για τι ακριβώς πρόκειται.

«Έρευνα με υπομονή, επιμονή και ελπίδα. Μέχρι τέλους», γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας.

tragolas

Οι έρευνες των Κυπριακών Αρχών θα συνεχιστούν για 20η ημέρα στην περιοχή. Στις χθεσινές έρευνες εντοπίστηκε ένα τσιμεντομπλόκ που φέρεται να συνδέεται με τη βαλίτσα όπου ο ίλαρχος φέρεται να τοποθέτησε το πτώμα της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, στην ανάκριση ανέφερε ότι έδεσε ένα τσιμεντομπλόκ στη βαλίτσα, στην οποία είχε τοποθετήσει το πτώμα της Maricar, προτού την πετάξει στη λίμνη.

Να σημειωθεί πως ούτε η τρίτη βαλίτσα, στην οποία εικάζεται ότι βρίσκεται το πτώμα της 8χρονης Έλενα Ναταλία, έχει εντοπιστεί. Δημιουργεί δε ερωτήματα το γεγονός ότι ούτε το πτώμα της 6χρονης Σιέρα έχει εντοπιστεί στη λίμνη στον Ξυλιάτο, παρά τις έρευνες των Αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ