ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Εντόπισαν τσιμεντομπλόκ στην Κόκκινη Λίμνη - Πώς συνδέεται με το πτώμα της Maricar

Κύπρος: Εντόπισαν τσιμεντομπλόκ στην Κόκκινη Λίμνη - Πώς συνδέεται με το πτώμα της Maricar
AP Photo/Petros Karadjias

Ένα τσιμεντομπλόκ ανέσυρε δύτης που επιχειρεί στο βυθό της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό. Ο δύτης, με τη βοήθεια ενός ειδικού σιδερένιου κουβουκλίου, που φέρει γερανοφόρο όχημα, καταδύθηκε νωρίτερα στη λίμνη, όπου συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για εντοπισμό των πτωμάτων των γυναικών που φέρεται να δολοφόνησε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, το τσιμεντομπλόκ που εντοπίστηκε συνδέεται με τη βαλίτσα όπου ο ίλαρχος φέρεται να τοποθέτησε το πτώμα της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, στην ανάκριση ανέφερε ότι έδεσε ένα τσιμεντομπλόκ στη βαλίτσα, στην οποία είχε τοποθετήσει το πτώμα της Maricar, προτού την πετάξει στη λίμνη.

Να σημειωθεί πως ούτε η τρίτη βαλίτσα, στην οποία εικάζεται ότι βρίσκεται το πτώμα της 8χρονης Έλενα Ναταλία, έχει εντοπιστεί. Δημιουργεί δε ερωτήματα το γεγονός ότι ούτε το πτώμα της 6χρονης Σιέρα έχει εντοπιστεί στη λίμνη στον Ξυλιάτο, παρά τις έρευνες των Αρχών.

Οι έρευνες των Αρχών ολοκληρώθηκαν για σήμερα Πέμπτη, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν αύριο.

Τα νέα στοιχεία και οι φόβοι για μιμητές του «Ορέστη»

Την ίδια ώρα, καθηλωμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του 35χρονου serial killer Νίκου Μεταξά. Τι λέει διακεκριμένος ψυχολόγος για τoν ψυχρό δολοφόνο που συγκλόνισε την Ευρώπη.

Βουλγαρικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το θέμα, δίνοντας στοιχεία για τη μητέρα του 35χρονου, η οποία κατάγεται από τη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, η ανταποκρίτρια του βουλγαρικού σταθμού NOVA στην Αθήνα, σε αναφορά της για τον 35χρονο, τόνισε ότι έχει βουλγαρικές ρίζες – η μητέρα του είναι από τη Στάρα Ζαγόρα, ενώ οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα.

Mία από τις τελευταίες γυναίκες που γνώρισε πριν συλληφθεί ήταν μοντέλο από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με το cyprustimes.com.

montelo

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως πριν από λίγες ημέρες ένα μοντέλο από τη Βουλγαρία είχε προβεί σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη γνωριμία της με τον «Ορέστη», ποζάροντας μάλιστα στο κρεβάτι που δολοφόνησε τουλάχιστον ένα από τα θύματά του.

Παράλληλα, η δημοσιογράφος ανέφερε ότι ο 35χρονος «Ορέστης», «ψάρευε» τα θύματά του κυρίως από το Διαδίκτυο, ενώ πρόσθεσε ότι όλες ήταν αλλοδαπές που εργάζονταν στην Κύπρο.

«Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι τα εγκλήματα προκαλούνται από σοβαρό τραύμα στην παιδική του ηλικία, οι γονείς του πήραν διαζύγιο πριν από 12 χρόνια και μένει με τον πατέρα του», ανέφερε η ανταποκρίτρια.

Φοβούνται μιμητές του Ορέστη

«Αν μελετήσει κάποιος το παρελθόν της ανθρωπότητας, τον ανθρώπινο ψυχισμό και τοπογραφία, θα δούμε ότι ο άνθρωπος κουβαλά μέσα του έναν Διόνυσο και έναν Απόλλωνα, έναν Θησέα και έναν Μινώταυρο». Αυτό δήλωσε στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο (19:40) ο ψυχολόγος Άθως Ερωτοκρίτου, με αφορμή τις δολοφονίες που συγκλόνισαν την Κύπρο.

«Οι βιαστές σερβίρονται σαν ήρωες και στην τηλεόραση και στα καρτούν και στα παιχνίδια και στα κινηματογραφικά έργα», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως, ακόμα και το επίθετο που δόθηκε -«serial killer»- είναι χολιγουντιανό επίθετο, την ώρα που η ελληνική ονομασία είναι κατά συρροή δολοφόνος.

Αυτό, όπως είπε, ενέχει και τον κίνδυνο κάποιος να εκδηλώσει μια μιμητική συμπεριφορά ή ταύτιση.

Με έρευνα που κάναμε το 1980, προέκυψε ότι ένα παιδάκι μέχρι 6 χρονών βλέπει περίπου 6000 πράξεις βίας στα ΜΜΕ και ώσπου να γίνει 18 βλέπει 200 χιλιάδες. Είναι η εξοικείωση με τη βία.

«Εμείς έχουμε χάσει το μέτρο, σε μια κοινωνία ανθρωποφαγική», είπε.

Παρά την εμπειρία του με δολοφόνους, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως αυτή η περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική:

Υπάρχουν δολοφόνοι που θέλουν υποτίθεται να καθαρίσουν την κοινωνία από τις αμαρτίες της, μια άλλη κατηγορία του σαδιστή για να μεγιστοποιήσει την ηδονή, άλλη που του αρκέσει να εξουσιάζει τα θύματα και αυτός που σκοτώνει για οικονομική αμοιβή. Είναι αυτός που αισθάνεται πως έχει τραυματιστεί στην παιδική του ηλικία και θέλει να εκδικηθεί. Αν δεν μελετήσουμε τον ανθρώπινο ψυχισμό και καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος κρύβει μέσα του τον πρωτόγονο ενστικτογενή άνθρωπο, δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε την ψυχολογία του.

«Το χέρι του εγκληματία δεν το οπλίζει μια εγνωσμένη συναίσθηση του δικαίου, αλλά μια σκοτεινή, ασυνείδητη δύναμη», συνέχισε, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως θύματα δεν είναι μόνο αυτά που σκότωσε ο δολοφόνος, αλλά ολόκληρη η κοινωνία, και τόνισε την ανάγκη ψυχολογικής στήριξης και των λειτουργών της αστυνομίας που ασχολούνται με τους φόνους, για να μην έχουν μετατραυματικό στρες.

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του θύματος που βρέθηκε σε βαλίτσα

Παράλληλα, διενεργήθηκε η νεκροτομή στο πτώμα το οποίο εντοπίστηκε μέσα στην βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για την 36χρονη μητέρα από τη Ρουμανία, Λίβια Φλορεντία Μπουνέα.

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, κατά τη διάρκειας της νεκροτομής εντοπίστηκε συγκεκριμένο εύρημα που οδηγεί σε αυτή την πεποίθηση, ωστόσο οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα DNA για να βεβαιωθούν πως πρόκειται πράγματι για την 36χρονη.

Untitled copy

Η 36χρονη μητέρα που θεωρείται ότι εντοπίστηκε μέσα στη βαλίτσα

Όπως ανέφερε και ο καθ' ομολογίαν δράστης σε καταθέσεις του, στη Κόκκινη λίμνη του Μιτσερού, «πέταξε» τα πτώματα της Μαρικάρ Βαλντέζ, της Λίβια Φλορεντία Μπουνέα και της 6χρονης κόρης της Έλενα Ναταλία Μπουνέα.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα εντός της βαλίτσας, έγινε γνωστό πως ανήκει σε γυναίκα και όχι σε παιδί.

Κλυδωνισμοί στην κυβέρνηση

Σήμερα, υπέβαλε την παραίτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε την απόφασή του λίγη ώρα μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και έκανε δεκτή την παραίτηση.

«Παραιτήθηκα για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο» είπε ο κ. Νικολάου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τονίζοντας παράλληλα πως εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του στον Νίκο Αναστασιάδη.

«Οι ευθύνες αγγίζουν όχι μόνο την Αστυνομία, αλλά και την ίδια την κοινωνία. Η αναζήτηση ευθυνών αφορά όλους μας» υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, συνεχίζοντας:

«Η συνείδηση και οι Αρχές μου, μού επιβάλλουν την παραίτηση».

«Πρόθεσή μου είναι όπως σήμερα αποταθώ στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας ώστε να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή ανακριτών για να αναζητήσει τις ευθύνες», είπε ο Ιωνάς Νικολάου, τονίζοντας ότι είναι διαφαινόμενη η ελλιπής διερεύνηση των καταγγελιών για τα επτά θύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ