ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Ξεκίνησαν οι έρευνες για τρίτη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη

Serial killer στην Κύπρο: Ξεκίνησαν οι έρευνες για τρίτη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη
AP Photo/Petros Karadjias

Εν αναμονή των ιστολογικών εξετάσεων που θα γίνουν στη σορό, η οποία βρέθηκε την Κυριακή σε προχωρημένη αποσύνθεση βρίσκονται οι Αρχές στην Κύπρο, ενώ ξεκίνησαν οι έρευνες για την εύρεση τρίτης βαλίτσας.

Σήμερα Δευτέρα ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες με το σόναρ και τη ρομποτική κάμερα στην Κόκκινη Λίμνη με στόχο να εντοπιστεί μια ακόμα βαλίτσα, στην οποία ο καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να τοποθέτησε και να πέταξε στη λίμνη ένα ακόμα από τα θύματά του.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, αναφερόμενος στις έρευνες που διενεργούνται προς εντοπισμό των σορών των θυμάτων, εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας το σύστημα σόναρ είχε σαρώσει ολόκληρη την έκταση της λίμνης.

Πρόσθεσε ότι στις 05:00 το πρωί της Κυριακής δόθηκαν τα αποτελέσματα της σάρωσης, επισημαίνοντας ότι ο αναλυτής και χειριστής του σόναρ υπέδειξε κάποια σημεία αναφοράς δίδοντας μάλιστα και προτεραιότητα.

Συνεχίζοντας, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής είπε ότι στο σημείο πρώτης προτεραιότητας με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας προσεγγίστηκε, εντοπίστηκε το αντικείμενο, σηματοδοτήθηκε και στη συνέχεια, δύτης καταδύθηκε και ανέσυρε το αντικείμενο, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν μία βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχε μία σορός.

Η δεύτερη βαλίτσα

Τα πρώτα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στη δεύτερη αυτή βαλίτσα που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη, βρισκόταν η 8χρονη Έλενα Ναταλία, κόρη της 36χρονης Λίβια Φλορεντίνα, που είχε εντοπιστεί και ανασυρθεί από την ίδια λίμνη την Κυριακή του Πάσχα.

Το πτώμα σύμφωνα με πληροφορίες του offsite.com.cy, ήταν ντυμένο.

Μετά την ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας, οι σοροί των θυμάτων του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου που εντοπίστηκαν ανέρχονται στις πέντε.Όπως ομολόγησε ο «Ορέστης» στην Κόκκινη Λίμνη υπάρχει ακόμα μία βαλίτσα, η οποία αναζητείται από τις Αρχές, μέσω του συστήματος Sonar, ενώ στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο γίνονται παράλληλες έρευνες για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της Μαρύ Ρόους, την οποία, όπως ομολόγησε ο 35χρονος, πέταξε στη λίμνη τον Μάιο του 2018.

Πάντως ο ύποπτος δεν παραδέχεται ότι σκότωσε την 6χρονη, αλλά ισχυρίζεται ότι πέθανε από κατάποση εμεσμάτων.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ