ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Δάκρυσαν οι πυροσβέστες όταν βρήκαν το πτώμα της 8χρονης

Serial killer στην Κύπρο: Δάκρυσαν οι πυροσβέστες όταν βρήκαν το πτώμα της 8χρονης
AP Photo/Petros Karadjias

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες στην Κύπρο για τον εντοπισμό της 29χρονης Μαρικάρ, θύμα του 35χρονου serial killer «Ορέστη», ο αρχηγός της Πυροσβεστικής περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι πυροσβέστες όταν βρήκαν το πτώμα της 8χρονης Έλενας Ναταλίας Μπουνέα.

Το μακάβριο εύρημα στην Κόκκινη Λίμνη έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να λυγίσουν, αφού μέσα στη δεύτερη βαλίτσα που ανασύρθηκε, εντοπίστηκε το πτώμα της 8χρονης.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού Μάρκος Τράγκολας περιέγραψε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο ΡΙΚ όσα δραματικά συνέβησαν όταν ανακαλύφθηκε σε βαλίτσα το πτώμα του παιοδιού, εξομολογούμενος πως ακόμα κι αυτοί δεν άντεξαν μπροστά στο θέαμα.

«Απαιτείται υπομονή, επιμονή & ψυχραιμία»: Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Κύπρου για τις έρευνες

Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι αρχικά κατάλαβαν ότι επρόκειτο για τη δεύτερη «βαλίτσα θανάτου», αφού όταν το Sonar χτύπησε, όπως είπε πάνω της, υπήρξε ταλάντευση και άρχισαν να βγαίνουν φυσαλίδες από το νερό.

«Δεν γνωρίζαμε το μέγεθος της βαλίτσας και όταν κατέβηκε κάτω ο δύτης, ο οποίος δεν έχει ορατότητα, αλλά διά της αφής ανιχνεύει. Ωστόσο, έχουμε συνεχή συνομιλία μαζί του και βλέπουμε κάποιες θολές κινήσεις που κάνει. Μόλις μας επιβεβαίωσε ότι ήταν βαλίτσα, η επόμενη ερώτηση που του κάναμε ήταν για το μέγεθος της βαλίτσας και εκείνος μας απάντησε ότι είναι περίπου 50 επί 50 εκατοστά. Αμέσως, καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό» είπε ο κ. Τράγκολας.

Τότε, περιγράφοντας τα συναισθήματα που τους κυρίευσαν εκείνη τη στιγμή, ο κ. Τράγκολας είπε με τρεμάμενη φωνή: «Είδα τον Ισπανό να δακρύζει, εννοώ τον χειριστή του Sonar. Τότε, κατάλαβα ότι δίπλα μας είχαμε ένα σωστό συνεργάτη, με αισθήματα. Αυτό λέει ότι, ο άνθρωπος κάνει όπως κι εμείς οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να κάνουμε τη δουλειά μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ