Μαλάουι: Ελέφαντας σκότωσε Βρετανό στρατιώτη σε επιχείρηση κατά λαθροκυνηγών
Ένας Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε από έναν ελέφαντα, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά λαθροκυνηγών, την Κυριακή, στο Μαλάουι, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Ο Μάθιου Τάλμποτ, ηλικίας 22 ετών, με καταγωγή από το Μπέρμιγχαμ (κεντρική Αγγλία) «σκοτώθηκε από έναν ελέφαντα, ενώ έκανε περιπολία στο εθνικό πάρκο Λιγουόντε» στο κεντρικό Μαλάουι, όπου οι Βρετανοί στρατιώτες βοηθούν από το 2017 τους δασοφύλακες να εντοπίσουν τους λαθροκυνηγούς που έχουν αποδεκατίσει τους πληθυσμούς ελεφάντων και ρινόκερων.
Ο στρατιώτης «έχασε τη ζωή του, ενώ επιχειρούσε στη μάχη εναντίον της λαθροθηρίας στο Μαλάουι» εξήγησε η υπουργός Άμυνας Πένι Μορνόντ, σε ένα δελτίο τύπου.
«Αυτό το τραγικό περιστατικό υπενθυμίζει τον κίνδυνο στο οποίο είναι εκτεθειμένοι οι στρατιωτικοί μας, όταν προστατεύουν ορισμένα από τα πλέον επαπειλούμενα είδη στον κόσμο από εκείνους που επιδιώκουν να αποκομίσουν κέρδη από τη σφαγή άγριων ζώων».
Ο νεαρός άνδρας εντάχθηκε στις τάξεις του στρατού τον Σεπτέμβριο του 2013, στο 1ο τάγμα, τους Coldstream Guards.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρετανία: Πώς ο Χάρι τίμησε την Νταϊάνα με την ανακοίνωση της γέννησης του βασιλικού μωρού
Κυπριακή ΑΟΖ: Το θέμα των παράνομων τουρκικών ενεργειών θέτει ο Αναστασιάδης στο συμβούλιο της ΕΕ
Κατασκοπευτικό θρίλερ στο Παρίσι: Νεκρό υψηλόβαθμο στέλεχος των ιταλικών υπηρεσιών πληροφοριών
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε έρχεται η επόμενη δόση - Τι ισχύει για τις πληρωμές μέσω IBAN
03:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 16 Ιανουαρίου
02:00
Πότε έρχονται οι αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
01:00
Πόσο θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
00:30