ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συζήτηση για πιθανή απαγόρευση εισόδου του Τραμπ στη χώρα

Βρετανία: Συζήτηση για πιθανή απαγόρευση εισόδου του Τραμπ στη χώρα
REUTERS / BRIAN SNYDER

Την αίτηση με την οποία οι Αρχές καλούνται να απαγορεύσουν στον Ντόναλντ Τραμπ την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις δηλώσεις του διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων περί προσωρινής απαγόρευσης εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, θα συζητήσουν την 18η Ιανουαρίου τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η Επιτροπή Αιτήσεων της Βουλής των Κοινοτήτων αποφάσισε χθες να διεξαχθεί συζήτηση επί του θέματος σε μια μικρή αίθουσα στο Ουέστμινστερ Χολ, χωρίς όμως να ακολουθήσει ψηφοφορία μετά την ολοκλήρωσή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η επιτροπή υποχρεούται να εξετάζει οποιαδήποτε αίτηση συγκεντρώνει πάνω από 100.000 υπογραφές. Αυτή εναντίον του Τραμπ συγκέντρωσε περίπου 568.000.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δέχθηκε έναν καταιγισμό επικρίσεων σε διεθνές επίπεδο μετά την πρότασή του να απαγορευθεί η είσοδος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ αμέσως μετά τη δολοφονία 14 ανθρώπων στο Σαν Μπερναρντίνο, της Καλιφόρνια.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε καταδικάσει τις δηλώσεις του Τραμπ λέγοντας ότι «προκαλούν διχόνοια, είναι ανόητες και απλώς εσφαλμένες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ